歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
想畀人問的老屎忽mode:
搞一大輪試左好多次整得靚,貼個結果出黎,
等人問好靚呀點整的,
然後先肯講少少第一次失敗係點做,然後話試多幾次就可以整到我咁.
唔肯話比人知點做個效果.
我個陣覺得個啲人po出黎咪由佢唔理佢、比啲意見話見到水口呀、啲水口點處理個啲會好過齋屌, 個陣模聯真係好柒多老屎忽成日屌呢樣屌個樣, 跟住啲細嘅見到又跟住一齊屌, 無邊幾個係會比啲建設性答覆
你淨係屌人噴油唔除褲都夠哂
貼膠板玩唔到大弧度曲面
但已經可以輕鬆對稱

再絕啲, 貼薄膠片,唔刻線
主要係有利益衝突
果陣個交易區, 交易都幾頻繁
當年網上唔係咁多平台做買賣
新人好似要有2件成品先入得
所以好多人求其post兩隻就係為咗入交易區
孤度曲面刻線真係唔識
其實我覺得段差仲正過就咁加刻線
AV 白primer 個遮蓋係比較差,就咁睇都唔算cum 唔到
AV 灰primer都唔好得幾多
Mig 白Primer 都係咁屎

結果一直用AV/Mig黑Primer
黑primer 真係唔會錯,但代價就係上紅黃白既時候好難上得夠鮮
就咁睇圖我覺得都已經夠遮左本身隻屎黃色,應該唔會太影響銀色既發色
我唔太熟邊D黃唔黃 剩係識明眼人一定唔係
想問下砌過rg unicorn嘅師兄 佢骨架上面嘅灰同紅色砌哂之後見唔見到? 上素組先但係又驚拆唔番
primer 其實 唔洗遮哂色 (反正做唔到油性check 件/打磨嘅作用
最緊要全部件都覆蓋

如果想影響發色
就用面漆上多層底色
灰色關節位/連動甲位會見到
紅色就 destory mode 先見到
兩隻都係亮黑 噴金屬用
只係SIZE唔同
Gloss Black 夠滑, 直接可以上金屬色
但長期缺貨
true
但係AV 油太易太厚,噴太多層好易影響關節
我自己覺得黑primer 既好處係佢一層已經cum 得哂原色,唔使再上多層色先做到發色層
但係因為黑色既關係,上面上咩色都會偏暗,尤其係白色,你要上成三四層先夠白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞