歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇相白色半光好似原色件咁
btw可以抹下擋風玻璃
我反而覺得滲唔滲都冇所謂,

反而覺得個門鎖搞搞佢,用marker 補下色或貼下貼紙,就應該靚仔d
近睇好多髮絲花,之後砌幾架都未試過咁花
不過依架整到冇乜心機廢事再搞

啱啱google咗,好撚型
我本身想加尾翼,但整完唔啱唔夠型覺得
同埋160us,本身先110hkd

滲線就,不太喜歡,我砌唔係車都好少滲
可能白色如果配灰滲線會ok
純黑感覺有啲唔自然
下次或者試下勾深咗條線上黑灰磨翻走
睇下噴晒出嚟有冇陰影效果咁
係,痴咗上去冇咗件事唔記得抹屌
好柒
用眼鏡布拋下光就靚仔哂
都痴左 抹下佢應該ok 應該都係塵埃姐
E隻靚 我都好鐘意 e隻囡囡膠

搞左幾耐
2~3個星期囉
改蛇網電線囉, 但會軟
細個喺香討模型版見到啲人砌車會自己整埋安全帶扣 界門界頭冚整到識打開 覺得好神
有冇巴打分享下作品
主要問題係易甩, 但你唔係起勢咁舞佢就冇咩特別, 唔會爛唔會盛
上一層灰會好少少但都係會甩
其實後樓梯噴D味要幾耐先散,同埋如果有唔生性食煙會唔會爆炸
你裝嗰時小心啲整就冇問題, 我都係咁做開
噴罐「夠乾」就唔洗好耐但「乾透」就可以好耐
我一般射完一輪半個鐘就會拎上手CHECK下面有冇咩特別問題
冇就直接下組裝架喇, 唔好大大力撳就得, 因為佢事實上係「未乾透」
會有機會印咗隻手紋上去
如果要再深入處理可能就要等最少6個鐘乾透
琴日落完雨濕又會等更耐
有啲人會用風筒加速, 可以嘅但唔好隊咁近同吹太耐
癲起上嚟可以面漆乾咗之後底嗰層油漆喺表面到「咇」返出嚟
驚啲煙灰吹到落去好過啦
唔係呀,隔咗一晚先打磨
我喺個唔顯眼嘅位篤穿咗啲泡
啲水滲咗落底灰同膠之間
真係第一次聽 正路水黎應該都一定會乾...掛
無縫果度 頭post#2 有圖講解下 答唔答到你?
啱啱check完, 啲泡會受地心吸力影響, 移向下方
同埋好似少咗, 擺落防潮箱睇睇先
要無縫但左右夾 hg渣古手
之前玩隻hg巴巴托斯手都係咁
https://youtu.be/CfakyKdYL3A
N年前試過
學人噴candy color wave 1/144黃金騎士
噴好帶番學校俾同學睇,跟手去打波點知落雨淋濕左個盒
番到屋企睇,屌,油同膠之間有大泡水....
鷹咀刀主要作用係加深, 唔係加闊
凹凸不平複雜位嘅無縫, 係硬橋硬馬硬工夫, 無技巧, 最簡單就直接放棄
不過可以話畀你知用滲入式唔好壓得咁大力, 會消耗大量塑膠同埋產生張力, 之後滲線會較大機會爆, 最好係黐完再落黑膠
另外時代進步了, 請勿喺任何情況下使用牙膏筆地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞