歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
閪係閪啲, 但以嗰個價錢(我買嗰時300幾蚊左右)
對氣壓冇乜要求, 剩係要噴到嘅話其實係達標嘅
唔驚死爆炸炸撚死自己可以喺冇電嗰陣插尿袋繼續噴
以入門嚟講係一個好選擇
一陣又氣缸又水隔又PSI又BAR又乜又物睇到你心都煩就更加冇癮
幾百蚊連埋支閪筆乜都唔洗諗試過開心再睇正常泵都唔遲
開竅了
其實你唔追求要閃到令果種金屬色,AV 油係唔錯
我噴過金銀銅gun metal,係隻金色失色d
其他三隻其實都唔錯
Av 天氣濕到咁都無影響
呢個真係要問上面果個巴打
我呢排都無噴過油
只係志在試吓嘅話 可以用罐裝壓縮氣
好似有機會出水
試玩掉500蚊內落去發覺自己最後都唔鍾意玩起碼無咁肉痛
新手入門就一下要課幾千蚊會令好多人不了
個紅色點都要再攪攪
我本身有啲舊模型淨件,係唔見咗其中一part
但一擺落架車就太細唔靚
其實咁諗
1. 真新手唔好建議玩全上色,素組加補色先
2. 玩夠補色就上個龜泵,台槍

充電泵太易用到炆,價錢上其實差唔多,但龜泵穩定dd
一嚟就買部601唔使煩, 筆就max3起跳
噴得油一定上哂癮
601又靚仔
用返水性paint remover

磨會磨到2046
所以以前郡士有啲一set 連筆連一罐壓縮氣 其實好抵玩 係以前有啲老嘢玩唔掂彈三彈四 先少人提
一路打磨一路睇鐵血,睇睇下搞到我都想砌返部barbatos
各位用601嘅巴打用開咩氣壓噴? 發覺去到2bar半個泵就唔係好夠力 定其實通常用死一個氣壓就ok?
睇到出哂水
pro spray
我玩過,我覺得買佢不如買噴罐
1. 套嘢好似成兩舊幾水,買埋油,thinner,額外氣罐都成五舊,而一罐大概只可以板噴到兩件rg
2. 五舊水可以買到成十罐噴罐
3. pro spray 只係單動,同噴罐既感覺差唔多
睇s1?睇完s1 好停啦
用綿花棒點啲洗筆水抹下睇下,有機會係殘留顏料
gaia 油, 大約0.8bar
我都有時會唔夠力通常係啱啱打滿缸嗰段時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞