歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
呢單嘢我之前都見,AV出咗變色漆個陣網上面無咩review,後尾終於有個女youtuber拍咗review但係無耐就無咗,佢仲拍咗片控訴,最後好似話GSW係註冊咗"Color shift"個名,AV個隻改名叫“Shifter"就無事
海盜點影都好似影得唔靚
不過對海鷗翼同埋個機鼻勁長真係J死人
遲吓會的起心肝砌返
有傳㗎
不過身邊朋友都係高達多
頂盡陪我玩下war thunder

想問下海陸空 飛機係咪最少人玩
砌緊隻暴龍獸,我耐未試過完全用把神手就算,磨都唔撚磨咁素組好撚爽
唔知係唔係太耐無玩BANDAI模型,完全捉摸唔到佢邊D 位要磨,磨勁多位都白磨
隻野D 關節真係好撚鳩...應有既無,唔應該有既就開到180度比你
點解咁既水平都可以炒
我認我係一個懶人,用完超聲波洗件之後大家會用咩整番乾舊件?
特別係而家做戰損所有地方都有粉末,唔想用好多時間去抹乾,又有塵有剩之後…
焗油箱/乾燥機有冇咩好介紹?洗少少錢可以省番D時間功夫我制呀
超聲波洗件都係用火酒既啦,放一陣都會揮發既啦
想問下gsi既快拆同wave既快拆可唔可以共用?
sor講得1999係打磨完之後懶得逐件清潔既洗件
市面係咪無晒ex 114消光賣喇?行晒旺角啲模型鋪都無
隻天元 通販?
以喱個POST嚟講(但我入嚟唔係好耐)
剩係見過一隻半隻飛機, 幾架船, 坦克車好似得我自己有貼過(仲要唔係史實車)
計埋有討論過下嘅, 應該係船>飛機>軍車
唔係丫影得幾好, 飛機用喱個斜角影基本上冇死
我自己都係例牌影喱類角度
硬係覺得影到架海盜頭大身細咁
架嘢隻色正到
哩架係芬蘭bf109? 咁大隻米奇老鼠個機師應該係王牌
估唔到車先係最少
我以為個個鳩沖虎式雪曼
果然係有反咁上下研究嘅巴打, 既然你問到……
即刻去片

福仔巴咁樣講故事又幾好睇
坦克車....啲款十年如一日, 工序又繁複
要衝嘅衝完嗰隻車款嗰一隻半隻就收手咁濟
啲廠出咁多都唔知邊個埋單
嘩屌學到嘢了巴打
係wo兩片葉係勁早期嘅bf109
你唔講我都唔記得咗西班牙內戰
實不相瞞, 小弟以前做圍威喂遊戲直播嘅時候就係搞開喱個Style
其實直頭係抄緊以前高登模型POST某位高手嘅出POST風格
不過佢就仲痴線, 啲內容有啲似發酒癲
仲有啲存貨, 心血來潮再分享
又學到野
以前好有野心架, 諗著砌一系列, 4個唔同時期嘅BF109, 分別係4位最具代表性嘅機師
黎明期: BF109 D-1 莫德士 (世界首名100擊墜)
早期: BF109 E-3 加蘭德 (不列顛空戰最強機師)
中期: BF109 F-4 TROP 馬爾塞尤 (非洲之星 人類歷史上最空前絕後嘅機師)
晚期: BF109 G-6 哈特曼 (352擊墜, 人類史上最高擊墜數)
最後就係因為學業問題而中斷咗, 只係砌咗D-1同F-2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞