歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
不過睇落係咪黃燈影響?唔係好睇到件件整成點
真係唔識用噴筆 有時一下子隊太埋就變咗一pat油
遠少少又好似噴唔到咁
慢慢泥la巴打 一開頭係咁 睇落層油就唔太大問題 係睇唔出隻色係點

建議寧願遠啲都唔好咁近 再慢慢控制
岩岩玩噴筆? 新手唔建議用白灰,個出風距離要就唔係會積油邊 正常用灰色下地會好d,一來易噴又唔會炒,增加自信都好 上完灰先上一層白色再上橙色啦
白灰嚟 可能真係因為白色所以覺得上唔到
我直接噴色又冇野
左邊冇噴 右邊有噴
唔係你覺得,因為你真係咁易係上面好薄咁噴左一層 基本上作為下地既作用係接近零,如果係咁你直接上正色都得,無必要上灰
枝槍啲灰都ok吖係噴左一層姐 你想佢白色既咪等乾再一層層噴 你薄薄地噴 噴下其他件佢都乾架喇 你又可以上多層 白色遮蓋力係差架喇 慢慢黎囉
橙色件你係咪第一層已經隊太埋濕噴?
多左人入坑亦都多左好多JM9既問題
枝槍冇上灰 直接噴左olive green
橙件可能係我心急 隊太埋
對唔住 我呢啲白痴仔唔識噴
我都會心急 唯有整定個心 慢慢黎
係會有喱啲拗數情況
德軍嘅情況係你哋一拗數就齊齊冇kill數, 個kill計落個飛行隊到
所以攬炒係冇好處, 一有爭執嘅時候真係有料嗰啲ace直頭送俾你算, 懶得拗
英法就頭先講過有半kill, 人人有份
日本陸軍喺東南亞有個比較出名嘅飛行隊直頭完全唔計個人戰績, 剩係計飛行隊, 減少隊員爭執
咁其實即係你嗰點黑黑哋唔係凹入去係凸出嚟嘅油漆結塊
心諗疫症期間收少少幫人醫鎗我諗會發達
發大達
唔好第一下就要噴實隻色,無論係灰定主色
慣左第一下是但薄噴一層,咬咬油
之後先再濕噴隻色會易上同實好多
第一下就死車落去隻色唔多準
好mean
明白了
隻大脾真係好長

g40 真係好有特色
Pm store今日都開?
準備1001
問問題時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞