歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
到時再交流下
我用水簾抽油都帶口罩,咁你話呢
Thanks
如果想係咁撚同係咁換POSE,我諗唔好上色會好D.
我只上滲線都畀我撚到甩甩地.
長擺多 壽屋d女唔上色好柒

終於買到呢隻

話我地柒,射鳩死你
呢d女好正 諗番細個中1 2成日唔食飯儲錢買武裝神姬
又曬命
k 社on99 無啦啦cut line
其實研究緊diy用廢框做開槍特效,順便post下,
用火機燒支廢框個頭然後直接印落去個槍口度食死佢,乾左可以拎落黎。

不過就咁用手印落去做唔到100%直,咁樣會唔會好怪?
你唔怕個槍頭溶
我記得以前都見過人做類似嘅效果, 不過可能將個光束頭整尖啲好睇啲
我仲記得你隻FAG係女朋友送
搵左好多廢框,最後搵左個軟d的ps膠黎試,辣一下個面就變軟左,佢變硬之前仲可以用鉗拉下佢塑下型,唔洗燒到融.
我係分左幾次,第一次整左個大圓面出黎,第2-3次然後先印個槍口位的detail落去,食得好d又唔怕融左個槍口.
不過我燒到黑撚左要磨走d黑遲d再試下整其他色
整尖又唔錯
有女朋友少左好多時間玩模型,買野又要過海關
比我就會買gunpla 果d effect
新手第一次砌 有啲位失敗咗
希望下次再可以整好啲
砌開壽屋囡囡嘅咁多位, 啲肉色件嘅夾口唔想上色嘅話你地係點搞? 我知可以將D框嘅碎料放入膠水到溶咗佢去做無縫, 但係我見佢係ABS黎, 定係一定要買返枝ABS膠水黎溶
ABS膠水好柒難買, 未試過買到過
天拿水
red warrior真係型到癲
天拿水唔會爛? 以前砌壽屋隻初號機唔小心掂到啲油性開油水都好似puzzle咁碎開一塊塊
Amazing Exia 暗物質個部都好撚型
首先你要睇下你套野係新定舊
舊野的肩關節好易收皮,唔好做無縫,留返一線比自己執手尾,
新野的肩係POM膠,冇咁易斷.
然後,我係啪埋左然後搽AA膠係縫上面再磨走佢咁做無縫
gbf season 1除左sazabi部部都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞