歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唉屌, 真係肉赤你明我講咩
咁你最後點搞
其實無縫唔係必要,特別係高達 我覺得只有高達既武器同肌膚先有必要做無縫
關節無縫一定要切接口位,你會問切接左會唔會好鬆? 我可以答你
一定會 特別係O位改C字果隻,出出入入幾次斷撚埋都唔奇
模型做完無縫上完色其實真係唔預你再轉pose,多數都係影果幾張相轉一次之後就fix死一個pose
我呢排都唔會強逼自己做無縫,學下d日本仔係d夾口打斜磨做刻線效果都唔錯
模型係自由既
都係 用膠水都已經ok 素組可以用膠水溶廢框都得
我等佢乾
但....
水泡位平左但有皺紋.....
其實就係因為無縫問題所以我先唔敢開隻戰暴
手臂同腳板一條縫咁…
呢隻wargreymon已經係新手入坑神物,d縫位又易搞分色又齊,整完真係自信up↑
真心咩
我諗唔掂手臂關節問題,諗緊應該噴左中間果舊再無縫上下,遮住中間再噴,定點搞好
師兄個尾翼原本諗住自己整定有得賣?
手臂關節果粒野一係唔好搞,要搞就要切件,到時隻手就會無晒力fing fing下
一定唔可以分開做,橙色好煩會有好明顯既色差
咁其實真係無乜得搞
仲有腳板都係
重有膊頭,頭,手腕甲,大脾
腳板剪指甲就可以了
手關節諗住唔理太麻煩
今晚番去再揭下本說明書先
d無縫位全部曲面,不了
我有啲位諗唔到點整都會咁做 唔想全隻都用呢招 但有時用呢個方法反而都自然
https://1999.co.jp/10469572
用呢類推刀將接合位變刻線都好用, 之前買咗把用
點用?
邊位推平行線,好野黎不過又係好那貴
原來係咁
咁其實的確係可以將武器夾口改成刻坑
嗱埋3嚿幾 有三隻size
咁又無咁貴 一枝百幾啦, 我都只係買咗一枝
Google bmc danmo 就有介紹有片
bmc d野好鬼貴,不過d包裝就好撚求其 d 推刀是但搵舊膠包住就算
好用就得, 包裝拆完都dum
利申BMC產品我只係得呢把嘅0.2/0.4版本
鋼水問題
仲要日本
平唔到幾多

點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞