歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
嘩係喎屌, 估唔到佢反而冇喎
H&S我冇睇幾多眼, 直接買咗Infinity
買支Sparmax玩熟先囉
係pm fb個page見過佢Po話有iwata neo既代用筆身係有出油lock(本身原廠冇)
你可以問下佢你用緊果支有冇出依啲副廠配件
我枝針果個位係好細粒既野我先敢剪
剪完都一段出風都冇漏油
應該冇事既
有冇人係買日本沙紙
雙星 600 同五金鋪既600 有分別?
價錢係n倍
好好睇
用高號數砂紙磨返尖
睇下有冇改善
哩位人兄好出名 非洲之星
係西線戰場打都可以有咁嘅戰績
可惜早死
frs kuuga做緊幾銀?
佢應該譯做「上一隻」

其實應該真係譯得唔好
SD冥界
噴完油有少少聖人模式
下一隻想素組消光
有時水口就算磨得好靚, 但係都會深色過本身表面顏色, 紅色尤其明顯, 呢個問題點解決?
當初其實構思階段有3個option
第一個就係而家喱隻
第二個係紅色舵板

因為我覺得搶眼嘅鮮紅色好襯佢喱個天王巨星嘅份量
但我唔係好鍾意佢啡色同淺藍色嘅分界提高到沙塵過濾器咁高
所以最終都係冇揀到佢
第三個係砌佢死前嗰部閪機

會考慮喱部主要原因係佢個150擊墜marking, 係佢記錄最高峰
不過問題同第二個option一樣
再諗深一層, G型已經算係晚期機種, 始終都係F型先算係BF109嘅最高峰
加上就係喱架撚屌壞引擎
所以最後都係揀返第一個Option
冇解,素組唔上油的最好結果就已經係咁
其實打仗時邊個數擊墜數?
我咁諗:買幾百蚊果d成品玩具都會見到水口,所以眼不見為淨
見呢到嘅巴打用mad work/godhand 打磨棉 /五金砌紙

我自己就用五金砂紙
唔同國家有啲唔同
德軍早期係駕駛員報數, 之後會有人點算飛機殘骸/人體殘骸去確定
又或者駕駛員直接去帶啲飛機殘骸返嚟做證據
但依然會有報大數嘅情況, 不過德軍已經係最嚴謹嗰個
而且每個KILL只會計落1個人到, 所以假極有限
但好笑嘅係會有人「轉贈」KILL數俾其他人去換人啲嘢
法英國都係類似, 但會有啲「半個KILL」咁樣嘅嘢
即係assist kill都有份, 對空炮手有份, 機師有份, 永不落空
所以水份會更重, 不過同樣會有專人寫Report俾大本營去判斷
而大本營就會根據當日嘅戰術佈署, 戰果, 敵我損失比例去判斷邊啲真邊啲假
日本海軍就麻煩, 因為基本上都係打海戰為主
你打撚咗架機落嚟係搵唔撚返所以主要係靠飛行隊友/艦上觀測員嘅見證
但又係咪真係代表日本嗰邊啲機師係吹水怪呢又唔一定
因為太平洋戰爭早期佢哋又係真係撳著人嚟砌, 英美機種一車車咁送落海
傳說有兩個日本海軍機師係有成兩百個Kill, 而且事後用西方嘅損失比去計
都幾乎確定佢兩個都超過80架次, 係咪兩百個咁多就真係考證唔到但絕對
係勁到好誇張
日本陸軍喱啲山蕃就唔知了
新仔上月買左支 ultra 2 in 1
巴打們咁講係咪好難控制 玩金屬噴色多
利申 差個抽油箱 未正式玩過
德國筆可以咁拆法真係好正
不過呢排濕度over 90 無得噴
但係打緊仗仲邊咁得閒去執嘢?
真心問唔係玩嘢
OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞