歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
又唔係咁講嘅
有時啲飛機殘骸唔係炒喺啲無人區其實你走去執係冇問題
防空戰就更甚啦, 除非你俾人打到撤退, 如果唔係都係你陣地範圍內
特別係再早啲一戰嘅時候, 有時又真係可以好得閒, 平安夜仲有德軍喺無人區同英軍食飯踢波添
紅男爵就係你所講嗰啲「好得閒去執嘢」嘅人
條友80個KILL, 執到成暗屋好似英國空軍博物館咁
有興趣可以睇下講佢嗰套戲The Red Baron(2008)
雖然都係過度美化佢本人同埋某啲空戰橋段做多咗
但一定程度上反映咗當時歐洲戰場嘅生態
五金鋪的沙紙好易磨過頭,
粗打磨都OK
曲面同細部打磨用海綿砂會好D
因為我心目中諗緊既係好似中途島咁,混戰緊點執呢
1000 1200依啲會用返雙星

五金果啲好似磨磨下都會有啲深既痕 可能做工無咁好張沙紙有幾個忽係1000 係800

不過有隻牌子2000係藍色底紙 好薄 幾好用
同埋降落後復飛好似唔簡單?打緊都會做啲咁無效率既事?
所以海航真係比陸航難計得多
炒落島炒落山喱啲都叫做有得執有得計, 真係要望嘅話都叫做可以俾觀測員睇到
但如果out range attack嘅時候就真係仆街, 只可以靠機師自己同僚機隊友口供
所以有啲機師單獨經歷其實都可以係佢自己吹, 有好多非官方擊墜數係老兵之間流傳
但又唔代表假到冇譜嘅, 因為有啲係對家講返當然自己點炒法
而跟著落嚟嘅內容由美國野馬中隊指揮官特別提供

又唔係咁講, 戰鬥數據好影響往後設計發展
而且記錄擊落數都只係佢哋其中一個minor嘅工作, 但喱個功夫好影響前線士氣
要再fancy啲嘅係有戰鬥機裝相機去影自己擊落時嘅片
本身可以用嚟偵察, 而喱啲擊落片段又可以拎嚟做戰爭宣傳
所以Count喱啲嘢都唔係完全冇意思嘅, 戰爭嘅統計係唔準而且複雜
所以先會有一堆考究撚耐唔耐就翻新一次啲research material
而我講真只係識好皮毛嗰層
隻新hg rx78 係咪已經全成冇貨?
呢期好賣d 既普通版 全部都缺貨
巴巴 hello kitty eva
想簡單上下色,係唔係可以學佢咁?
呢隻筆係邊一套?
普通嘅gundam marker
你去是但一間模型鋪都會搵到咁濟
有 雙星快打柴

用左勁多水貼軟化劑
望住盒eduard 1/48 mustang,
有少少心動想試下東歐妹....
枝筆好靚 我都想買 巴打入左幾錢
我買左sparmax 枝max 3
2 in 1 pmstore

eduard新模全部都係好嘢嚟架
我覺得質素可比tamiya新模

以為你講呢枝 呢枝好靚 想要
其實
我係貪佢隻杯
其實睇人地review,佢deluxe版跟啲水貼都好鬼足
marking上佢間廠係好有誠意, 可能係因為以前做開補品生意
我最佩服係佢啲彩印蝕刻片
喱啲咪係21世紀嘅product
膠貼定水貼?

認真?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞