歡迎想砌模型o既巴絲入黎(17)上次1001唔係問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
其實上幾個post已經post過
點跟
隻隻色用既灰都唔同,佢條片咁講拎一隻色黎講真係誤導晒D 新手

你叫佢試下上完灰上橙色/黃色睇下會點

條片無問題,佢講D唔講D 就變左最大問題
殘體字個comment?
係呀
想問邊款action base適合舊三國傳用
mini果款好似得插屎忽一個頭
開個屎忽窿俾佢咪得囉
想問玩車模嘅巴打
知唔知邊間舖有賣AOSHIMA出嘅tire lane?
例如下低呢款
即係無論咩色底灰 上多層黃色先噴紅色會好啲?
頭先有個friend見到睇啲鋼絲絨教學
問我做咩咁核突睇人搵啲鳩毛嚟擺上啲模型到
一時間返唔到轉頭
都唔係ge,有時新手要撞下板先會成長
睇你想要咩效果 我無玩開油性 我都唔係幾知

玩開油性好似都係灰水補土CHECK件 唔係用水補土黎做底色
之後睇你想用咩色就揀返咩底色 金屬黑底 紅色黃底 好似係咁
問下高手們清楚D
集思廣益

大家 會唔會 儲盒

土地問題

有冇巴打 砌好
剪開原盒 keep起 原圖個盒面?

定掉鳩哂d盒算
AV油?
你係咪遠噴淋雨
如無意外都係架喇, 又或者係你本身層灰嘅表面都已經好粗
一般我噴完灰都會用1500/2000捽走啲大粒先上色
但我係油性, 你av油聽講好難磨, 交返俾其他巴打解答
by the way其實幾靚, 好有親切感
AV油不嬲唔可以遠噴淋雨你唔好當佢油性咁噴 會奶撚哂野
你上FB搵VALLEJO中文官方 入面好多片教你點噴 你睇左就會明
好靚
以前會
而家真係唔會
油性開油水唔得咩或者磨走佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞