[2017DSE] 英文科試前試後討論區+加油站(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Paper3 parta 漏s多左個s 錯grammar有冇分?
我q7
point 1係社會風氣剩得一條路,班友又唔掂,頹左,搞到現象出現
Point 2教育制度上剩一味 focus 學生讀書,唔理學生興趣長項,搞唔到佢搵唔到方向,成為隱青
Point 3solution 就搞活動,咩mentor program course比佢地可以計劃下佢地前路
Point 4 solution 長遠社會文化要改變
支持學生多元發展,搵到自己強項再加以發展,令到佢搵到目標

係咪好流😂
Eng paper1 part a最尾嗰條 俾個新題目係邊 b 同c個答案係乜嘢。 有冇人記得

我寫rubbish嗰個

好似係「recycling 無你想像中咁有送減垃圾」之類
paper1 48(iv) 寫acceptable得唔得
Eng paper1 part a最尾嗰條 俾個新題目係邊 b 同c個答案係乜嘢。 有冇人記得

我寫rubbish嗰個

就係唔記得咗垃圾係b or c
紙人巴打可唔可覆ig direct

等等 好_多

ok thx

Download係邊個?

我寫rubbish嗰個

rubbish 係c

點記得問題啊 ching..

我寫rubbish嗰個

好似係c
咩recycling is rubbish

我寫rubbish嗰個

好似係c

咁b係咩?😂

我寫rubbish嗰個

好似係c

咁b係咩?😂

B好似係pros and cons
我記得一開始就剔除咗b

我寫rubbish嗰個

好似係c

咁b係咩?😂

我記得一開始就剔除咗b

Yes
是否有一個話recycling 收唔到好多垃圾?
我寫咗老人院...
啲學生要照顧佢地仲要煮飯俾佢地食
會唔會死

我諗marker都會o咀

咁會唔會炒

我剩係無寫elderly home benefit 其他正常都炒 你話呢

下 咁姐係死梗?
但我有講elderly home benefit同埋都係叫啲學生關心下老人家
我寫咗老人院...
啲學生要照顧佢地仲要煮飯俾佢地食
會唔會死

我諗marker都會o咀

咁會唔會炒

我剩係無寫elderly home benefit 其他正常都炒 你話呢

下 咁姐係死梗?
但我有講elderly home benefit同埋都係叫啲學生關心下老人家

最多你預計肯定無5*/5**
做得好仲有5既

樓主咪po左答案 有d印象掛
btw carbon emissions 漏左s 變成emission係咪冇分

btw carbon emissions 漏左s 變成emission係咪冇分

O.. sorry 我無睇答案
樓主答案係?
屌作文Q6寫左反對

O.. sorry 我無睇答案
樓主答案係?

係呢
你part A why ppl ill-informed 你點答?
惟一唔肯定呢題🙏🏿

小事 唔會捉啦 我估
Pp1 part A第五題materials無加s得唔得
我見到佢題目係用is黎問 所以無落S

我寫rubbish嗰個

好似係c

咁b係咩?😂

我記得一開始就剔除咗b

C啱 睇咗紙人個ans

小事 唔會捉啦 我估

咁b2有題問attitude 我答support ,但suggest answer係supportive ,係咪冇分

小事 唔會捉啦 我估

咁b2有題問attitude 我答support ,但suggest answer係supportive ,係咪冇分

我答supportive
所以唔肯定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞