[2017DSE] 英文科試前試後討論區+加油站(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
紙人巴可唔可以email個pw俾我 我del咗ig好耐

紙人巴

跪求pw
part a離撚左題part b要幾多分先拎到合格

Part A 寫左老人家缺乏啲咩,之後個活動就係擔訪佢地。寫左老人benefits

Part B 寫廢青 話大部分家長得一個仔,所以溺愛佢地。社會變左知識型經濟,又得好少人入大學,缺乏學歷,所以冇人講。解決係話政府投放資源去train佢地,用技術去搭救,又增加返工作機會。父母唔好寵佢地,唔比錢佢地要佢地出去搵工。青少年就要改變心態。

Check過冇咩grammar 問題 但有冇離題
夠唔夠lv 3

你用中文問我英文過唔過3我真係答你唔到

但叫唔叫扣到落題目

Part b point 1 ok point 2 個原因太被動
Part A 寫左老人家缺乏啲咩,之後個活動就係擔訪佢地。寫左老人benefits

Part B 寫廢青 話大部分家長得一個仔,所以溺愛佢地。社會變左知識型經濟,又得好少人入大學,缺乏學歷,所以冇人講。解決係話政府投放資源去train佢地,用技術去搭救,又增加返工作機會。父母唔好寵佢地,唔比錢佢地要佢地出去搵工。青少年就要改變心態。

Check過冇咩grammar 問題 但有冇離題
夠唔夠lv 3

同你寫既reason一樣但sugg唔同
紙人巴打,咁佢Benefit果度,我寫左對學生同學校係咪唔得

條題目係上面咁就係
Reading要幾成正確先擺得lv1
Reading要幾成正確先擺得lv1

拎得
Part A Benefit唔一定要講對老人家架嘛
我寫左俾學生有個機會去工作實習同埋提升學校聲譽

講明話benefits of elderly
紙人巴打可唔可覆ig direct
我寫咗老人院...
啲學生要照顧佢地仲要煮飯俾佢地食
會唔會死
我寫咗老人院...
會唔會死

我諗marker都會o咀
我寫咗老人院...
會唔會死

我諗marker都會o咀

咁會唔會炒

等等 好_多

等等 好_多

ok thx
紙人巴打可唔可以email個pw啊

等等 好_多

唔該曬
好想快知知password
Eng paper1 part a最尾嗰條 俾個新題目係邊 b 同c個答案係乜嘢。 有冇人記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞