[2017DSE] 英文科試前試後討論區+加油站(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
各位早晨

大家拎** ge 節奏
早晨各位
早晨各位 放下琴日的包袱吧
早晨咁多位 今日都要加油呀
大家一齊隔住大氣電波加油
早晨 大家加油 前幾份考得衰嘅靠今份拉返分
英文pp2
part A冇寫到活動 淨係寫左探訪老人院
part B作第6題
但個立場係反對“watching tv makes us smarter"
係咪level 1硬
英文pp2
part B作第6題
但個立場係反對“watching tv makes us smarter"
係咪level 1硬

好似比左支持立場你架wor
英文pp2
part B作第6題
係咪level 1硬

所以我收左皮 希望作文有2
唔好再諗琴日嘅一切,已成過去
醒醒定定聽清楚、唔好串錯字、小心審題就有**
英文pp2
part B作第6題
係咪level 1硬

所以我收左皮 希望作文有2

No worries
點都有3👍
想問下如果平時p3 b2每個task都有12/13分 搵point ok但係點樣令language 同organisation 高分d writing已經衰左衰埋paper 3就真係玩完

唔好抄多餘野
Group好 points

Language轉下句構

唔好抄多餘野即係唔好自己懶醒去elab?
除非佢俾埋我 我就抄落去?
啲pts group好後
先後次序係咪冇所謂?
只要marker睇得明
同埋分好段落 就得?
但係rubbish 個句係講緊本人d人已經認為recycling係廢喎

但我認為唔會用rubbish呢啲咁粗俗嘅字

佢成篇文都提緊國家回收既野

Rubbish果個係choice b?

係c
其實一個point有時會連帶d相關資訊, 抄多左少少有無問題?
大家今日加油
利申:2017dse
但係rubbish 個句係講緊本人d人已經認為recycling係廢喎

但我認為唔會用rubbish呢啲咁粗俗嘅字

佢成篇文都提緊國家回收既野

Rubbish果個係choice b?

係c

記唔記得a/d option係?
一諗起尋日2份卷就頹
尋日pp2覺得自己離左題既朋友唔洗擔心, eng pp2係有分局部離題同全部離題

咁局部同全部既分別係咩?
如果全部離題又有冇機會lv2?
一諗起尋日2份卷就頹

Writing part A la
尋日pp2覺得自己離左題既朋友唔洗擔心, eng pp2係有分局部離題同全部離題

局部依然有機2

但全部

題目要求寫支持 我變反對都算係局部嗎?

局部依然有機2

但全部

題目要求寫支持 我變反對都算係局部嗎?

唔算 係完全離題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞