[2017DSE] 英文科試前試後討論區+加油站(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
task 10寫到1999

反而task 8 1999

有冇人做尾做8
佢好撚難,point又難搵,source又亂
係屯門馬可賓中學考
坐頭兩行位
做緊A part果陣係咁有干擾
搞到我miss左一兩題
點解b2好似好少用到聽個d資料

70% nature park
Nature wall
No vehicle果d for 第二個task

唉屌原來係nature park
我聽唔切,仲寫話係70% for個咩,flower island用 protect咁囉

寫左70%protected area
有冇寧波

相認

同學你好 考成點

屌part a不嬲穩攞78成
點之今年
利申tritake English

Part A都唔難
係b2 ....
英文科最後只欠paper 4一卷
到時我都會睇下有冇野幫到大家
或者會好似上年咁開d free oral practice

大家依家休息一陣
再努力溫maths啦

我以前拎4
有咩可以改善下
係屯門馬可賓中學考
坐頭兩行位
搞到我miss左一兩題

Report
有冇寧波

相認

同學你好 考成點

屌part a不嬲穩攞78成
點之今年
利申tritake English

屌你食屎
聆聽資料
B2
70% island
No vehicle no roads

30 m waterfall

但呢三個pt資料碎收收...
都唔知點link
part a 第一題studying history個history洗唔洗大楷....

Won't deduct mark la

task3,4做得好差
希望1,2借少啲啦

aim3
part a 第一題studying history個history洗唔洗大楷....

No marks will be given for this case as I know
B2人
想問第一篇係咪唔洗用聆聽資料
定應該要寫之前 waterfall 個問題?

利申:漏pt一定預咗

我係

屌記漏左waterfall個 power failure 同cloud form in building呢兩個explain 點解要縮到30米
應該只需要呢兩個

就咁輕輕講左要改到30米 冇講原因
呢個task做得勁差 因為心急
B2人
想問第一篇係咪唔洗用聆聽資料
定應該要寫之前 waterfall 個問題?

利申:漏pt一定預咗

我係

屌記漏左waterfall個 power failure 同cloud form in building呢兩個explain 點解要縮到30米
應該只需要呢兩個

就咁輕輕講左要改到30米 冇講原因
呢個task做得勁差 因為心急

我將佢成段data file抄曬落去
18分嗰個task最煩 搵資料搵好耐

No marks will be given for this case as I know

大細階paper3好重要 會扣分的
係屯門馬可賓中學考
坐頭兩行位
搞到我miss左一兩題

Report

要點做?

me too
用咗比較多時間organise
漏咗power failure 同40->30
係屯門馬可賓中學考
坐頭兩行位
搞到我miss左一兩題

Report

要點做?

login然後report

me too
用咗比較多時間organise
漏咗power failure 同40->30

安慰自己算漏得少
做唔切
大家有事記得report
上年考bafs 行個雷都有分加
做唔切

you are not alone

大細階paper3好重要 會扣分的

想喊了
b2 既話no vehicles 應該唔洗寫
因為同保護環境無關 最多都只係用waterfall 同wall of vegetation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞