儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想知最遲可以幾時activate
想開張卡for做野用 會每月用少量分鐘同data 想keep住號碼

是咪用激年卡(SMT網絡) 已經係比較穩陣同抵用

一年可以加$2xx增值繼續用通話分鐘同data?
年卡最抵用係用完即棄,而且你如果通話同數據都唔多,激年卡新卡$120有30GB,點睇都唔切合你長養號碼喎。最平一定係雙卡,一張hello養號,一張合適年卡上網。
激年冇左細卡 有卡主證明 又想問下點補番
3月31號前啟用
年卡有30GB當係bonus
實際用量可能每月用唔過1GB

暫時未有雙卡電話買雙卡機版又要加多幾百

用法係咪sim1 set做養號
sim2 set年卡就會自動用年卡扣data?
其實你低用量,用大激數年卡浪費咗啫,同埋續養費用高唔抵。分兩張卡彈性高啲,使費少啲咁解。單卡走天涯,考慮除咗數據量,仲要考慮埋養號使費,因為增值券好多賣正價,變相有啲卡續期時,要俾買卡價嘅1倍以上續,抵唔抵就見人見智了。
邊張卡放係邊面slot唔重要
之後嘅setting先重要

咁睇啦
而家張新卡120
增值用多一年經ec2home就180但係畀開新卡送多1000分鐘
雖然畀多少少但係可以keep住用而家部電話
or 橫掂都心郁郁想換機不如一了百了換埋佢
其實都係二揀一問題

要轉走咪入兩次一百再玩238 plan
之後淨返兩蚊雞係入面
到期前走又得
cs@valuegb.com
影相同留言俾佢證明,過幾日應該會覆你,跟著入50或者100落佢戶口掛,應該等一兩星期會寄你屋企

ching如果真係諗住補同我講下收幾多想知下
好既 轉個頭搞先
3hk仲有無118 21mb無限?

其實hello抵玩在於$20延半年,可$50延半年嘅卡有更多選擇,萬能系$50券延一年添。當然搵網上賣code,就唔使食正價,如hello券唔使$20,信唔信得過要自己研究了。
遲下每星期都要返大陸1-2日睇版,要上到wsapp同打到電話,有無咩卡抵用?Thx
鴨聊街 激

有d齋大陸data,有d 中港data都有

又有年卡,又有幾日卡
Cmhk $120 5GB 就到期,想轉其他台,有冇推界,利申 學本,唔太成日用數據
https://www.mypacemarket.com/products/three-hk-china-4days

呢張平平哋,又可以分開用

https://www.mypacemarket.com/products/three-apac

呢張用到10日,分開用都ok
香港換定卡都有data用
每日1G

帶號碼走(MNP)?
而家基本上都係用3國際萬能卡 自己追post會好啲

橙萬data就快用晒,要入幾錢先可以再有30gb+20gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞