儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我HKBN張約30-4-2020完
想係1-5-2020 轉用3萬

問1: 1/5 係紅日,可以安排係1/5由HKBN轉3萬嗎?定係要等普通working day先得?

問2: 食蕉而家玩法係30日內指定一日轉台,即係2-4-2020至24-4-2020 期間都可以去攪手續,right?

謝謝
請問用緊儲值卡可唔可以攜號轉去橙萬?
可以
除咗3嘅任何種類儲值卡
你30日內去同佢講幾時完約,佢會比個最遲日子你轉台,未必係咁岩就到你完約個日。
我3hk張約3月18到期
想keep住個no同用黎上下網有咩選擇
係咪轉唔到去3萬
要過冷河
萬年唔算難喎
你想去邊先
要去佛系卡就算啦

支不動基本上踩上去登打士街就乜都有
不過後果自負
Mnp去儲值卡定上第二個台,過程一樣,填嘅表亦一樣,任何時候都無需要同原服務商cut台!
得中移係有部分客有自動續約呢樣嘢,消委會報告咗呢類自續合約唔公平,應即時取消呢樣嘢,新客已無呢項條款,除非客人要求。現存呢類客必須主動取消自動續約先,然後先可以進行mnp,而唔係cut台,因為cut台有機會因當日停止服務,即係唔符合mnp條件而跳台失敗!mnp程序實際已包括cut舊台嘅動作,而為免舊台玩嘢,唔好做任何停台動作!你只需適時主動停止自動續約就可以了。
cut約同埋cut自動續約係兩樣唔同嘅嘢
你搞清楚先
矇查查去搞最差嘅後果係會lost咗個冧巴
呢點就要用牙力同佢bargain
但係你要攪mnp嘅話
就算佢開offer可以冇條件cut到約都唔可以要
咬到佢肯變返自由約先可以順利MNP
唔得 睇置頂#2
只可以去食蕉中心做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞