儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
因為某賣卡佬或關聯人士,喺epc幾個a/c嚟帶風向囉......
其實仲有咩地方要發短訊認證?
我諗應該得,不妨利用其他電話或者固網號碼飛落去試吓。
門市仲有冇得免費拎?
全部萬年卡都冇留言信箱
除咗hello csl for 本地用既都有張48蚊儲值卡
https://www.hkcsl.com/tc/your-mobile-local-prepaid-sim/
your mobile帶唔到no入去
呢隻呢?
https://www.hkcsl.com/tc/csl-local-prepaid-sim-card/
小弟唔熟,柒咗
點樣睇到有冇得mnp
原本諗住mnp唔到hello就搵張本土卡轉
咁你可以數一萬個唔駛SMS 既case

擔心既人都係驚會有萬一
我又唔會認為呢種擔心係無謂
俾貴d 唔用club sim 都係怕有事只會煩到自己

唔通出事網友會幫你搞咩
MNP 一定要180 蚊個張
luckysim 用CSL network
其實仲好過smartone 同支移動

不過激卡同鴨好似行42mb?
luckysim 應該係21mb?
唔係,我係諗呢啲萬一嘅情況,仲有無啲alternative 方法去拆解個問題,如果拆解到,咁個風險又減低咗了。不過始終無sms係有風險,呢個要由轉入去嘅巴絲自己衡量了。
自己接受到咪ok
不過我唔會叫人用
尤其親戚朋友,一有事一定賴你
你要有齊function 既儲值卡得csl 本地
唔係冇晒咩?
早一個月去鴨記間間都話冇
近排先有張新package出嚟
都係叫返Hemat
近排去只係見到$50增值劵由以前紫色包裝變咗橙色
鴨記一向少賣,反而去返啲賓印舖仲有機,佢應該比hello仲容易買。深水埗應該有間食蕉嘅代售點,雖然無得做mnp,但卡券一定有。其實食蕉中心係靠呢隻卡食糊上市,招股話佢旗下賓印各款卡,每年營業額有兩億!

當年去保安道街市球記買,試過低至$10入手!佢當時覺得卡係賣唔出嘅,點知網上一有消息,無耐掃清。後來佢都加咗價,但都係平賣,跟住就出咗萬能卡......
依加hemat增值可以延長6個月,之前好似得3個月,定係我記錯?

同埋有冇人知$198 3個月呢個plan係咪都係21mb
收sms 咋? 發都要認證?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞