儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
用咗兩日 速度ok wor load YouTube 都快 ,直接去3 就可以轉台
3 呢張買黎做data 用比較好

主卡我會揀去CSL 儲值卡
如果一個月用2~3gb, 3~400分鐘, 有咩卡抵??? 要攜號
邊個plan?
介唔介意做個speedtest黎睇下?
萬年卡玩完?
問左幾間都話增值券冇貨

仲有邊間mnp易增值
標題殺人法

食蕉中心咪有
村屋固網得 8M
如果用4g/4.5g 轉wifi 點玩好
每月家用超過 1000GB
勁遠
啱啱銅鑼灣csl成功成佛
Mnp到hello卡
Walk-in 去佢話得一張
其實hello 卡有咩咁特別

點解咁整都咁多人去做?
想問ValueGB $98以外嘅plan係行緊咩速度?
特別在貨少?
另外最平既儲值卡喺佢?
純粹用黎養number?
有得打電話既養number
唔使打電話養既就clubsim
其實3 萬都係差唔多,係貴少少同飛線會計分鐘
呢家仲有冇八達通既儲值卡

剩係知上台有得拎
如果養號同少量電話, 其實3萬絕對可以做Hello替代品
3 vs Hello
$0.06(非繁忙), $0.12(繁忙) vs $0.03(mobile), $0.06(others)
$50(賣$35-$38)延一年 vs $40(賣$18x2)延一年
no voice mail vs $5/30days
大家都可收漫遊SMS/可飛線
club sim 求其買一個plan,跟住唔俾錢都可以keep 年?

係無plan 情況下可唔可收SMS?
3 萬可以50 蚊續360 日,hello 就一次最多續180 日,呢個我覺得係3 萬優點黎

其他分別就只係一年貴十幾蚊

仲有3 萬買兩張80 卷就可以變黃卡,其實幾靈活
寫得唔清楚

I mean 買36gb plan, 其實同買張黃萬差唔多價
其實萬能券個價,睇往積都係一路升緊,今年$35-$38,下年未必有。當年初出$80券,有低至$40,有人瘋狂入手。我都入過$50張,當時未有年卡plan,都已經好抵用,即時放棄hemat呢隻低價月卡。未來萬能券可以要接近$50了,另$80券可能被$100券取締,睇食蕉個手法,就係唔驚你唔嚟,最終就越踩越深,抵佢做到上市。

Hello$18買到?邊度有咁平?
要畀錢
每個月8蚊買遊戲plan
只可收sms
send sms 同打出打入都唔得
好抵,用黎收SMS 都夠用
上網睇係咪真係銅記間分店易啲買到Hello
黑萬先抵, 一開卡個有效期係180+360 日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞