儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Google can help
全速即係大約有幾快?
係屋企試download過百
樓主想問養號係咩意思??
黎緊contract到期
之後會離開香港唔返黎
但想keep住現時number

另外,如果唔keep number,想逐個月買,基本上唔打電話,要打都應該data whatsapp 通話or wifi
用邊張最平?
最緊要平
我都用緊valueGB
有啲地方可以過百
但係我試過得2-3m
養號 = keep number
應該係因為冇鎖速但優先次序較低
所以少人用嘅話可以過百
一多人用就龜速
有無巴打用緊自由鳥?
入面個月光寶盒你咪儲滿12個
就玩完無得再儲?thx
之後仲有 但送啲野就好似冇咁吸引
你自己咪解釋咗咩叫養號

你唔講用量,點知乜野啱先,不過通常最後都係買年卡嫁啦
1個月500MB data夠哂用
可能只係用5個月
應該唔洗分鐘,都唔會傾電話,一個月應該傾唔夠30分鐘
係咪求其一張儲值卡得

上網睇依張98蚊一年,有咩分別
咪支爆台嘅卡,不了
你喜歡買咩台咪咩台,講平一定支爆台最平
支不動除咗以本傷人仲識乜嘢
喺香港用,轉去可mnp嘅年卡,如萬能/imc,唔驚嘅lucky 都得。無合約月費有自由鳥/mo sim/club sim,不過每月起碼$58!短合約有中聯通積木plan最短半年,忌諱中共嘅不考慮。

移民外國長keep 號碼,club sim!買任何付費套餐,套餐完結後可保留號碼一年,期間只能收sms,但包括浸遊,一年到期前再買套餐,又可繼續keep,現最平遊戲套餐係$8,再上一級都係$15可以信用卡俾錢。住外國長keep號碼之選。
你又話唔返嚟香港
但係又1個月500MB+傾電話就ok咁奇怪嘅
仲有你啲分鐘要喺邊度用
local分鐘/data同roaming分鐘/data已經兩個價錢
用多6個月,依6個月大約每個月要500MB,香港local就ok
積木plan 最平每月11蚊,好抵喎不過得分鐘
其實有冇esim嘅年卡賣
半年usage要最平嘅話用太空卡好啲
main no就MNP去3萬能有signal之後打多張80券去墊底
之後用送嗰1000分鐘**21*飛線去太空卡度

唔建議main no MNP去hello
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞