儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
想問下食蕉中心可唔可以直接開張新number萬能白卡
屋企人個舊number無左,想開多個number,單純打電話唔上網
你揀定個plan再買張x色萬能卡勿得lo
買張黑卡囉
點解唔直接買張3萬?
其實齋打電話,都唔一定買萬能,要因應用量而去選擇,而且買新卡,就唔怕mnp無卡之類。打得少就hello,打得多有club sim或csl或smartone儲值卡嘅$28月費任打plan。

萬能新卡就買黑卡,周街都有啦。
其實依家黑萬應該接手咗為最基本版萬能卡,齋打電話扣錢係呢隻,其他色包咗不同數據年plan,亦送通話分鐘,但數據用唔著而且價錢貴啲,似乎唔啱佢。
我見mnp過萬能係60蚊,10蚊入卡,50蚊係券
所以想睇下直接開普通萬能係唔係都係60蚊
諗緊頭10蚊用幾個月,之後再1年入1張50蚊
或者我可能搵下hello或者直接買黑卡算,唔該哂
白卡唔增值無分鐘架 打電話直接扣錢 所以還掂唔駛keep number直接買張X萬或者其他有分鐘既卡/plan就得
不過黑萬係月卡黎 如果新number會長用就搵番d年卡啦
我本身就係諗住直接扣錢都無所謂(雖然係好onj)應該扣唔哂,d錢儲起又無用
同埋屋企人部電話仲係㩒number連touchscreen都無,有data都無用
黑卡唔開plan咪一張普通萬能卡囉,$110儲值額點用都得。
普通萬能卡即黑卡,新卡好似賣$4x,面值$110想點用都得,mnp係啲人要養號,先至帶冧巴落去。

你似乎係通話都少用,hello手機$0.03固網$0.06,$20券延期180日!點計都平過萬能。而且你買新卡之嘛,咪去街市啲賓印舖問吓,不過hello又真係少啲地方賣嘅。
儲齊二十個,一次過換三個月好似抵啲
想講而家買黑萬抵玩
每增值80 蚊會送10gb data
唔知其他萬年卡有無呢個優惠
最後想問下黑卡係插完即開plan扣$99
定係要打code先扣$99
google完搵到有d寫即插即用,有d寫打code先會開plan唔該哂
黑卡面額110,一開機即扣99
要再入code 開跟卡送既月data
ching 支那移張鴨聊佳 唔係3喎
點睇呢張

驚唔驚用完120gb後加價
利申:想由sun mobile 21mbps無限轉玩買卡
加價咪轉第二張lo
追追上面 慢到仆街
我仲以前黑萬只係一張標萬,爬完文,原來一開波真係扣咗$99先!即係無咗標萬。
呢張得180日?
360日120GB $328
或者180日 70B+50GB社交 $190
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞