儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
巴打有冇賽後報告?收得好唔好?網速如何?
咪一樣CSL
但會慢CSL上台少少

CSL 台行緊30mb,IMC行19mb
荃灣某處即時測試

想問下如果太陽台mnp去萬能卡,承諾期同截數日都係4月24(星期五)
應該係揀24號當日轉,定係前/後1個working day轉
驚早左轉會話毀約,遲左又驚無左個number
轉台最遲計前一個台個截數日 前2日:4.24應該最遲要4.22搞好轉台
有無巴打知3萬年卡幾時先會update expire date?
你應該問一下客服點計!其實我就會24/4當日轉,有啲台嘅計法,轉當日都計服務日,當日要計錢,但有啲唔計,唔計嘅就25/4轉先唔會蝕!有人話,其實俾咗最後一個月錢,之後隨時可以轉,因為只不過俾咗錢唔用服務,或是罰錢係餘下服務月費但俾咗無須罰!風險如何自己去解讀了。總之問清楚,如果轉台日照計錢嘅,25/4轉就會起錶計一個月台費,咁就要問可唔可以按比例去計錢了。最好就到期一星期前完成轉台手續啦,以免時間預得太盡,多人轉台啲限額用盡晒,做唔到該日轉台啫。
唔該哂咁多位
你入咗張券之後咪update囉
24號截數日,新台嗰邊一定係提早一日幫你轉走,遲過24號轉走舊台當自動續約…
見過有人話一早搞定轉台手續,但新台係舊台截數前一日轉走就轉唔走,因為舊台好陰濕,係正常新台轉走No.前一日自動續咗約。
用緊卡巴人 3個月PLAN 37$/月
頭20GB 21Mbps 之後無限2Mbps
點做到37蚊個月?
早左點會話毀約除非你續左約姐

總之你有交到個個月月費錢佢話知你個合約月第1日轉定最尾個日轉咩

不過建議早兩星期轉
預大約1星期轉走(實際應該更快)
寧願你蝕1個/個半星期合約錢都好過太遲俾多1個月
其實自動續約無乜邊間,大部分台都無自動續約條款,當然啦,呢一點可以問埋客服,如有咪取消自動續約先。
可能我表達我唔好
想問萬年卡既有效期 最近問過好似都係到年尾
幾時會出2021年
請問邊張儲值卡性價比高玩到switch 連機
1010 連唔到
買60蚊果隻新卡 一開卡會變120
買多張卡巴人50蚊增值 一增又送50

110當220用 佢有個三個月plan 218
想問下IMC一年到期後點續約? 定係要買另一張卡?
上佢官網買plan
係咪啫係增值? 求其增值邊一款(分鐘或者數據都可以續到約?
佢個網咪寫曬有啲有得延長有效期,有啲無,睇清楚邊隻最啱你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞