儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好多操作,好似好複雜
飛線去太空卡可以飛幾耐時間?用哂果1000分鐘為止?80卷係咩黎?
$11抵但24個月約!你應該計6個月約,$14包500分鐘,加$25包500MB,仲要信用卡轉帳先免$18。合共$39一個月,半年$234。

如果年卡,你要自己研一研各款優勢,正常係會平過上聯通嘅。至於操作,只要做足功課,一啲都唔難。

最後就係移民後養號,要睇你點用,如果最終決定club sim,mnp最低消費係$58包一個通話同2GB數據,然後停咗自動續期,一年後再買最平套餐,如此類推。即係走之前一個月轉入,用埋呢$58嘅服務。
儲值卡有esim應該係得club sim
我反而想問:咁樣會唔會好不智?
我用緊 xr 雙修 cmhk + 年卡。

而家想轉 SE ,而 cmhk 可以轉 e sim ,年卡就插落實體 sim 果個位。咁樣應該無問題?
食蕉中心 cwb間店係咪無左
搬咗返去樂聲大廈
詳細地址係?
btw 今日去問hello卡 續期要$50 唔係20$了
地舖
樂聲大廈得一棟兜個圈都搵到啦
你畀邊個老點?
https://www.hkcsl.com/en/hello-3g-prepaid-sim-card-philippines-connect/
官網都話有$20,最多咪去環球買!賣俾你嘅無$20現貨券吧!
點解想換SE?
想要細 Mon + Touch ID ,所以而家唯一concern 係可唔可咁樣雙修,求爸打解答
你本身CMHK係上台定咩先?
玩得雙卡係一張好平卡for養號+年卡, 你轉咗esim=上咗台, 條數就唔係咁計
本身用緊垃圾$68,3GB 4G 之後限速,2021年年尾先完約,所以會買張年卡番黎雙修。
完左約之後先再諗點樣養號碼,不過到時可能要用番真雙 sim 電話(到時可能轉 I phone 13)
3GB 後限速真心想死⋯仲要等到出年年尾
唔知CMHK 轉esim 要俾幾錢
Btw 我部xs max 係club + 年卡
唯一缺點係重咗少少
如果SE 24號confirm 咗雙實sim,我應該會轉
細機雙卡的11 pro 貴咗啲
問左,轉e sim 免費。不過SE 唔係 e sim + 實體 sim咩? 有雙實 sim 咩?
由apple 的app 睇係雙實sim
網站係esim
建議你等埋24號開賣確定咗再去CMHK
Btw 問咗,club sim 轉esim 都係方便
App內撳一粒掣搞掂
多謝爸打意見
去返你最初個問題
如果好似我咁一般使用
而雙卡係重要過好多嘢例如電量、相機
我都贊成你XR換SE
暫時睇SE 電量係一個擔憂
但有啲用家返工可以叉,咁又未必係大問題

完全唔使擔心其他人話你咩降級用SE係不智
唔清楚自己最大的需求先係不智
我預算又真係唔多,SE平又可以行雙卡
何樂而不為

我個擔憂係11系列係冇咗esim
Esim喺未來發展會係點、會唔會好少機用/可以換
e sim 有冇都唔太關你事
不過 cmhk 轉約之後,我會用最平方法養個號碼,再買左100GB 既年半卡($280),咁樣抵玩好多。
年半係lucky? 買咗未?效果如何
我用緊56GB 橙卡$140,呢隻都好快。
因為我怕100GB 用唔哂,事關我每個月都有3GB 可以用。
不要妄想, 肯定係一實+一esim

雙 SIM 卡,雙號碼。
具備雙 SIM 卡包括 eSIM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞