儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
免費還免費, 但當要轉插第二部機(唔係換新機)試嘢/做嘢你就知煩, 同埋esim > 實sim好似要收費
應該都喺同換SIM卡一樣收10蚊雞
agger
無左個靈活性
我情願用返實體sim
同意
到時大部分機轉晒esim先至唔同玩法
我估都係趨勢
果間唔記得叫咩風嘅黃店
依加有咩 4g 21mbs無限上網plan介紹下 因為本身用緊birdie 但係好似個台唔support Apple Watch 個 cellular 個功能所以想轉台
3HK同sun mobile都好似有esim
joytel 🚮
點解好似無咩人講黑卡咁? 幾抵$40-50一個月有24GB , 係限速14.4Mbps

另外, 想請問如果想MNP Hello, 可唔可以預約定係一定要walk in? 因為都要打電話, 應該養號MNP平過ClubSim每月28?
黑卡即係?
呢幾個月年卡真係最大贏家
唔使白交月費但又冇乜點用
想請問下

如果8月上台到期

想連no.轉Kabayan K60

係唔係就咁買張卡之後去CMHK搞就得?
呢個真
1-3月每月用左3GB都冇

3年卡30GBplan198(增值卷計返6折其實就有)

=只係月費12
2日都唔洗1蚊

如果唔係無限流量真係無需要上台
啱啱出果時有討論過
黑萬要個個月開新卡先抵
若果一個月用24gb左右又接受到個個月開新卡其實ok
黑卡開始貴緊
不過都係算抵

hello原則上walkin only
雖然近排有人話可以留電話
但係以防膠po請保持兩秒距離
打算襯呢排少人去整, 因為唔太就腳, 如果摸面釘一次我可能就蝕20蚊左右用ClubSim算
想問儲值卡(鴨聊佳)過期 係咪仲可以收sms
keep到一排?
正常用15-20GB, 每個月轉都OK既
預約得就唔叫佛系啦
用儲值卡愛嚟當寬頻用,我都第1次聽

個個月100GB當寬頻用夠用
明明用到寬頻就用番寬頻好好多啦!依家好多寬頻Plan就算1000M都係$100上下一個月
你不如搞清楚咩叫MNP先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞