儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
3萬親生仔, 除非你驚3HK摺
Network3冇做之後
而家堆卡都仲可以用3嘅券嚟增值
應該點都好過堆mvno嘅
請教吓標萬有冇留言信箱?
如果要留言信箱既儲值卡有邊張抵用
hello好似佛系冇咁易mnp到,而且hello要留言信箱既話要5+2=HKD7一個月?
所以想mnp去標萬,不過搵唔到有冇留言信箱
IMC冇留言信箱?所以又唔啱用
請教吓各位巴絲有冇推介

利申:上緊3台,5月尾到期,會先mnp去clubsim過冷河
留言信箱差唔多去邊間都要用credit買㗎喎
萬字卡冇留言信箱

你係main no每個月都有一定使費嘅話唔考慮去hemat?
連冷河都唔駛過
除左用紅綠色張券
重可以用其他券增值?
謝謝巴打
咁萬字卡都唔啱用
用credit買唔緊要,平抵用就得
google吓hemat先
因為少見人講呢張,所以唔知呢張抵唔抵
network3唔等於而家嘅萬能卡
我頭先個post入面
每個月都有一定使費
呢9個字喺好重要
有呀,要留言信箱
所以一喺hemat 一喺hello?
而hemat會易啲買到?
hemat畀咗食蕉做
基本上你唔係weekend/holiday搵佢哋嘅話唔會黑面
hemat一年要續3次?
每次$50
假設完全無電話傾,有開留言信箱HKD5每個月
唔使月費,隧道費
啫喺12x5=HKD60一年,但張卡入面就會有開始HKD38+50x3=HKD188?
小弟有冇計錯,理解錯

啱去鴨寮街買完
沿mtr綠色線不定時測速
最後埋單幾多錢要睇食蕉要你買乜嘢券
計法同係出面買package唔同
最新係要食5張20券
即係starting cost 100
month 5開始每90日餵50券
total一年畀250得到325減60=剩265可以用

不過結果你而家張上台卡你想點treat佢
如果每個月keep著開data plan用data嘅話
增值一次得90日都唔係問題
淨係要用佢個遺言信箱就算數喇
而家張上台卡想轉做平卡養住嗰號碼
用緊雙卡機
所以Data會另外買年卡
啫喺會淨喺要用佢個遺言信箱
喺咪MNP去CSL既本地儲值卡抵啲
每個月3行政費5留言信箱
張卡面值48有180日有效期,增值50延長180日
張卡用到:180+180=360日,張卡入面淨低48+50-(3+5)x12=2
然後下年再續
48有貨先算啦
如果真係咁想算死草唯一方法真係等hello等運到
不過好多人同你爭
sorry巴打
上咗台兩年,上台之前亦冇諗過用儲值卡
所以唔熟行情
門市都會冇48儲值卡?
hello見好多人話要等好耐,所以唔諗住用hello
如果csl 48 儲值卡 門市都冇既
用clubsim 28一個月算lu
月頭荃灣食蕉轉3萬

佢收我$90,卡入面有$10 credit,另加一張$80券
佢重問我要唔要多張$80,我見佢收正價,轉頭去地皇用$73買張$80券
第一 事主本身就係3台上台客
第二 事主要用遺言信箱
講完
Hello 係佛系!原因係mnp卡貨源少,指定舖得旺角銅鑼灣叫做比較容易,荃灣都叫近期有成功報告,其他當永久無貨好了。另一原因係職員唔想做,扮無貨耍走人!有人試過轉過圈返轉頭搵另一職員成功mnp!所以佛系唔係要等,因為無得等,係講個人運勢同緣份!其實有心嘅就一定成功,有人試過行五六次先得,但亦有人一剔pass!如果成日講自己無緣就真係永遠無緣,成件事其實係決心問題,當然多做功課,有機會增強運勢嘅。

點解hello 係養卡神器,因為功能全面,收費低廉,續期成本最低,其他卡真係取代唔到嘅。如果佢有心改善埋數據套餐,相信更多人想轉用。
功能全面係指有齊乜嘢功能
錢我唔記得最新俾幾多 日子之前有人講過依家可以任你揀平日唔使再等星期五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞