儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
睇左呢條thread 先知原來club sim 無得send SMS

好彩有巴打提醒

雖然好少會send SMS, 但有需要時用唔到真係會坐左係度

club sim+ 年卡要再諗過
巴打轉左club sim?
有咩會用到? HK唔似大陸要咩雙向認證, 我起碼5年冇send過SMS
我都諗唔到
但如果萬一真係有需要用你個number send SMS 時
咁真係會完全無得搞
我諗過轉CSL 儲值卡,不過轉台要180 蚊
其實真係多餘啦, 以前未有w/a, LINE...etc就話靠SMS嚟溝通啫, 當時仲好care對方係咪同台free SMS添
你最驚咪類似銀行/航空公司/公共事業可能有需要, 但你喺HK由有手機號碼開始有冇send過SMS去呢啲地方?! 唔會有囉
無得send 90881903 去捐錢law
我都係諗住+ lucky sim
買左張lucky 返黎試下, 都OK
收皮啦你, 全世界得send SMS捐錢? 有心捐會冇其他方法? 定冇得send SMS就唔捐錢?
仲有咪衝出嚟柒啦, 係50881903呀, on9仔唔好扮晒有愛心啦
So99y 記錯左

不過反送中至今,我己經唔會捐嗰d機構
我諗依家主要係收sms多
除非外國就iMessage不過都係data/wifi
所以sd唔到sms我諗應該唔係大問題啦
我未用過club
淨係用過自由鳥
但啲人話club最高有42mb 自由得21mb
我個人覺得csl可靠啲
純粹之前嘅experience
想問下club sim 付款方法係咪只得信用卡?

官網無付款方法資料

thx
thx, 唔該
呢個時勢唔會咁樣倒自己米啦
幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞