儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
佢依家多咗粉紅色部份,藍色部份價錢一樣只係冇寫話續約,所以先想問下應該買邊面
點樣無寫法,咪到期日囉,一係你cap圖睇睇
你去佢個網睇下就知我講乜
就係睇咗。。。唔明你唔明啲乜
以前得藍色,而家多咗粉紅色,粉紅色係方便你唔洗專登等到最後一日先俾錢
啫係如果買藍色plan會即刻reset但買粉紅色嘅plan啲分鐘(唔計data)就到期日先自動reset? 咁藍色plan咪好多餘?
其實佢咪寫得好清楚

買藍色,data同分鐘都即刻reset,到期日係俾錢果日+365日
買粉紅色,data,分鐘,到期日,三樣都係去到原先嘅到期日先reset

咁你一年都未夠就用曬分鐘同data咪買藍色囉
哦明白晒
激sim
請問除左鴨記, 重有邊度買性價比最高呀
Carousell
用緊3 prepaid
純要號碼收sms係咪其實唔洗增值keep有效期
之前係上台卡轉prepaid但冇activate(冇sms話有效日) 插住都照收到sms
但有日唔小心啟動左 sms左個180天有效日黎 過左期會點定係可以照唔理
雖然頭先課左去續180日
即插即用架喎 唔洗activate
唔續過期個號碼會掉返出出公海俾人用
我果陣係上台卡轉做prepaid 咁轉既時候個sim一路插住響2號位 冇technically咁"即插即用" 之後試野重新插就先開始計時
如果一路冇重新插我一路照收到sms
我就覺得就算你冇重插sim, 佢去到某個日子都會開始計, 或者一早開始咗計只係未sms通知你
佢係當張sim未插
因為重插個有效日期係180日
不過50蚊半年個價係咪ok
留住個no.收sms就得其他咩都唔要
定係可以點樣轉去club sim
我見好似可以15蚊買漫遊24小時去續90日 有冇得帶本身個no.轉用?
隔咗幾多日先?
如果你話隔咗幾個月先開始計咁就出奇
我未重插用左差唔多年幾 一路收到sms冇期限
想問下諗住整多個號碼,主要用whatsapp line
Xs好似第二張卡要用咩esim,係咪要上台整返,唔可以就咁買儲值卡
冇VoLTE差好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞