儲值卡/上台資訊區(17)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
2G而家信號咁差
換機保平安
2g 純卡 非開data 都同樣差?
諗住用2g會唔會慳電d
2G啲resource搬咗好多去4G
根本收得唔好
係唔係data都死

利申放咗張3台嘅prepaid去2G機長期都係收一格
Push
係呱,...3 國際萬能卡 24G+Fup ,乜衣家d 儲值卡仲抵過上台既
搶kabayan同自由鳥客掛
不過網速足唔慢,真係好過上台
想問下club sim 8蚊一年個plan係咪冇左?
純養號最平可以幾錢?通話時數都唔洗,收到sms就得
上台送嘅分鐘你估唔係錢嚟?

近排多咗人想搶埋呢個pie都冇錯嘅
遊戲組合仲有
Join $8/month
停左後個 number 仲可以去打出打入收發 SMS 嗎?
而家仲係2+4G?
Not 3+4 /4+4 架喇咩?
佢無話係新機喎
Note 4/5年代個啲雙卡仲係4G+2G
應該只有收sms
要打電話要 join $28 plan
無得send sms
可收sms,冇得打出打入
Clubsim 喺任何服務套餐完結後一年,都唔會回收號碼,呢一年時間乜服務都用唔到,但仍可接收訊號,而唯一佢可以做到嘅,就係接收短訊,包括於外國漫遊時。

所以如果你張卡用晒數據,你要知道個數據套餐最後到期日幾時,例如你買咗一個漫遊數據套餐,到期係30/4/2020,但農曆新年有幸去旅行用晒了。但計張卡到期日大約係30/4/2021。咁即日到下年到期日,張卡都只可以收短訊!由於個到期日係無顯示亦查唔到,所以要續命,就預早少少買一個服務計劃,大約下年4月20幾號,假如$8遊戲套餐仍存在就係佢,到遊戲套戲到期再計一年張卡先再到期!

其實如果期間張卡有買過套餐,例如漫遊數據,本地數據等,都會重新計算到期日,club point係可以儲而兌換clubsim 嘅套餐,變相唔使錢續命,至於點樣唔幫襯pccw都可以儲分,就不時留意佢,曾經有個書法比賽投票,俾人屈咗好多數據返嚟用,舊年亦有東網apps睇報紙賺分,去佢網留意點儲,有機會自己有啲服務/購物係可以儲分。
咁我主號都係要基本通話就要join plan 了
通話套餐每月$28任打
剛mnp 到Lucky 10GB plan
拎得番還拎得番, 但損失金錢(間嘢摺咗餘額冇晒), 時間(又要搵時間搞MNP)都夠煩, 條數點計?!
間嘢又唔係特別平, 純玩data卡就可以, 如果主號轉過去就真係good luck啦
2g 電話
4g 上網
我主號將會去3萬
應該唔會執笠掛......
副號就由鳩佢la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞