[NETFLIX]Terrace House: Tokyo 2019-2020 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
未睇到最新 但ryo 之後都好憎hana 覺得佢好煩
之前仲有巴打話覺得hana 話係真係pure
呢啲閪女人 我覺得佢應該唔係好中意kai
只不過佢真係好想拍拖 咁kai 同佢表白先佢咪覺得好似好ok 咁囉
但之後發現自己係快心目中唔係最重要(我覺得佢係覺得kai 同佢表左白先 kai 一定要中意過多過自己中意佢咁 類次)
就反轉豬肚就係屎
講到尾佢都係自撚私淨係掛住自己
但可能以前買落唔係無錢仲亂fing呢, 以日本fashion計6000 yen都唔算好貴既item
佢都著緊件the north face架
只能夠講Kai既性格同生活習慣可能唔係幾適合同日本人同住, 又或者其實佢無同過女陌生人同住, 我唔覺得社長同Shion有好介意Kai, 今次件事係有人將一樣講到自己好珍而重之既物品擺得好唔小心而另一個人又好唔小心地搞到佢禍左返唔到轉頭

Kai果種道歉係睇得出佢一下子好混亂唔知有咩可以講, 但唔係對於整爛件衫呢件事覺得自己無錯, 唔知自己可以點補救, 都可以想像到佢會想講賠返件衫, 但如果一講出口又會比Hana攻擊佢唔做野, 去京都玩出得200yen, 點賠

一路口講Kai唔尊重其他人, 唔見得Hana有尊重過Kai既人生同事業 兼喺度人身攻擊 你因為家族原因選擇左摔角手呢條 "體力勞動" 既人生路, 唔代表有其他才華既人唔可以做文化工作

如果講日本文化戴住帽道歉係唔啱, 我唔信如果Vivi戴住帽Hana會一手除左佢, 佢果下擺明係為發洩郁手, 仲叫人唔好掂佢
我講kai都係因為係人一睇完呢集反應都會係hana太mean過哂火
想講下第個perspective

如果係你同kai同住
見住佢唔聲唔聲食哂大家買既食物
又日頭就嘈又唔做家務
係咪咁易用"佢lifestyle係咁"黎接受先

如果你係佢既date
見住佢全程心不在焉 唔願出錢 又無講過係咩事 夜晚又唔幫手
又會即刻諗「佢可能諗緊做野je」咁包容?

至於提情緒病係因為reddit好多人咁諗
其實我覺得d男仔唔係唔介意 係成日等有人開口講先 下下一有人講/背後問佢地就會話我都留意到
明知咁樣生活係累到人 都企硬唔會變 咪係咁既意思
無賴到講咩都無用
但係佢嬲嘅係因為件衫..
Hana唔可以一發脾氣然後拉晒所有嘢嚟鬧然之後再否定人哋成個人...
我明件衫係導火線..
但其實係佢200 Yen事件之後就一直對佢好大偏見..
係完全feel到睇kai唔起..
其實一開始ruka 都係咁樣
同kai 一樣有好多唔好既習慣 男仔房同房提完佢都無改
但最後係haruka 做左大姐姐咁坐低慢慢提佢 同佢傾佢要點做一個更好既人
當然ruka 係比kai open up 更願意去聽同接受
但起碼唔係好似hana 咁捉住條導火線就去人身攻擊人
我地睇TH 除左睇佢地人與人之間點相處都係想睇到入黎既人既改變咋嘛
我仲記得睇到ruka 認真改變自己 學英文學煮飯個陣真係覺得好好感動架
點解kai stand up發揮唔到
佢係ig啲9up又幾好笑
呢個又ok喎
咁上台同平時鳩up兩回事
睇佢上台個款其實佢唔係咁o岩做台上表演
Hana 可唔可以走好難頂
今集啲暗黑系音樂幾正
啲氣氛尷尬到我邊睇邊㩒住隻耳仔
hana個種閪 先唔講kai平時既待人接物先
話kai連身邊既人都帶唔到歡樂 仲點做comedian 唔撚洗咁呀 完全係自我感覺良好踐踏人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞