[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
打吸濕大笨象啲雷箭完全唔夠力射上去
用拋物線射法都係咁
係把弓問題定係我技巧問題
進度:只係過咗11個迷宮,得4心

吸濕大笨象算好射啦喎

用瀑布上先射喎(應該好近) 唔係係王子上面射

如果有睇對話應該會知架喎

四神獸射野我排既話,由易到難係蜥蝪>吸濕大笨象>>>雀仔>>駱駝

射野黎講
攞seed 射氣球>>>>>>>駱駝>吸濕大笨象>>>雀仔=蜥蝪

我有時比d氣球撚到發火

至於點解駱駝難係因為要騎沙漠海獅射佢隻腳 耐唔耐又要入返個保護罩 難射到一個點

駱駝我落地步兵射

落地? 唔係騎沙象射咩
用拋物線射法都係咁

吸濕大笨象算好射啦喎

四神獸射野我排既話,由易到難係蜥蝪>吸濕大笨象>>>雀仔>>駱駝

射野黎講
攞seed 射氣球>>>>>>>駱駝>吸濕大笨象>>>雀仔=蜥蝪

我有時比d氣球撚到發火

至於點解駱駝難係因為要騎沙漠海獅射佢隻腳 耐唔耐又要入返個保護罩 難射到一個點

駱駝我落地步兵射

落地? 唔係騎沙象射咩

你可以落地架
隻駱駝慢過龜
落地快快手射爆佢再上沙象追都仲得
用拋物線射法都係咁

吸濕大笨象算好射啦喎

射野黎講

我有時比d氣球撚到發火

駱駝我落地步兵射

落地? 唔係騎沙象射咩

你可以落地架
隻駱駝慢過龜

唔怕雷咩
用拋物線射法都係咁

吸濕大笨象算好射啦喎

射野黎講

我有時比d氣球撚到發火

駱駝我落地步兵射

落地? 唔係騎沙象射咩

你可以落地架
隻駱駝慢過龜

唔怕雷咩

所以咪要快快手射再上沙象追囉
必要時食飯用生命值硬接
成班怪獸眼盲

一路係咁炸都睇我唔到

炸晒入面

點知

即走

成班怪獸眼盲

一路係咁炸都睇我唔到

炸晒入面

點知

即走

The blood moon has risen once again
成班怪獸眼盲

一路係咁炸都睇我唔到

炸晒入面

點知

即走

The blood moon has risen once again

上網見人講神獸武器, 同唔同英傑武器

perm. weapon =英傑武 特點就係爆左可以去返條村整
神獸武就唔知係乜 估計等如英傑武

perm. weapon =英傑武 特點就係爆左可以去返條村整

神獸武係刷人馬果D呀

神獸武係刷人馬果D呀

神獸唔係講個四隻神獸咩?
人馬邊算係神獸?

神獸武係刷人馬果D呀

人馬邊算係神獸?

平民神獸
勁撚過4神

神獸武係刷人馬果D呀

人馬邊算係神獸?

平民神獸
勁撚過4神

日文人馬武器會顯示獸神之武器xxxxx

神獸武係刷人馬果D呀

人馬邊算係神獸?

平民神獸
勁撚過4神

日文人馬武器會顯示獸神之武器xxxxx

人馬 最強果把金色大錘,叫獸神之大劍
無睇攻略過左駱駝
無睇攻略過左駱駝

其實4隻野都好簡單
無睇攻略過左駱駝

其實我真心建議
4聖獸同加農都完全唔好睇攻略

120祠堂我自己就最後20個先睇地圖攻略搵
kass 最後一個祠堂係少數我真係睇攻略流程過
太煩搵唔到啲人

seed 我搵過 100 之後完全放棄
宜家開地圖攻略搵
個地圖洗唔洗咁大
爆左機無勁怪打真係好悶 打黎打去都係果幾種怪 捉晒路
開個新save行黎行去重開心
幾時出DLC呀
爆左機無勁怪打真係好悶 打黎打去都係果幾種怪 捉晒路
開個新save行黎行去重開心
幾時出DLC呀

唯有裸體/唔開加護周圍行
借問一下,關於馬。
1.額欄小遊戲係咪選溫馴既馬?
我用公主白馬成日搖頭,跳成2分鐘。
用隻能力差但性格唔同既就1分25秒。
溫馴馬又能力高要去邊捉?

2.依家係巨大馬果到捉到隻5速3鞭馬,
網上好似話計落最快係4速5鞭馬,請問邊到捉?
借問一下,關於馬。
1.欄小遊戲係咪選溫馴既馬?
我用公主白馬成日搖頭,跳成2分鐘。
用隻能力差但性格唔同既就1分25秒。
溫馴馬又能力高要去邊捉?

2.依家係巨大馬果到捉到隻5速3鞭馬,
網上好似話計落最快係4速5鞭馬,請問邊到捉?
我想問打完ganon 睇完the end動畫 save有粒星就代表爆左機 因為load返個save又去返打ganon前個門口
同埋想問邊度有得睇完成左幾%
隻GAME耐唔耐玩
心思思想出部SWITCH
但係剩係想玩既GAME得ZELDA
我想問打完ganon 睇完the end動畫 save有粒星就代表爆左機 因為load返個save又去返打ganon前個門口
同埋想問邊度有得睇完成左幾%

yes,
出左返其他地方開map就見到個%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞