[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
[img]https://na.cx/i/rz9FiDD.jpg[/ig]

中毒太深

MUSIC PLEASE
終於追曬6個討論串,睇到傻
Zelda入手2星期,玩到一半左右,可以講係我玩過所有zelda最好玩的

我見冇人討論過zelda入面既密技

大家識唔識2段跳/bomb jump?
係shrine入面可以話好多時都用

隻game真係用腦嘅地方已經算少
識用都唔用啦

唔洗2段啦下話
正常解法,多啲觀察已經可以解咩所有野

其實係speedrun個時先會用
有睇開alttp既speedrun就知道點解要發掘一d新同埋快既方法,睇既時候會好過隱
而家BotW any% WR係41:59
https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/63yb2g/improved_botw_flying_machine/?st=J17J88ET&sh=7f2392db

終於有飛行器

好似好慢咁

有得飛仲嫌人慢

隻game內置 tp喎

有時d騎呢位有得飛易去好多 又唔使就住條氣
宜家剩係打左象
感覺好易玩,最難都係攞雷箭個陣特登去挑人馬 隻boss攞箭狂射就死左
其他3隻會唔會難玩d?
諗番去時之笛d神殿真係難玩到震

水之神殿 無攻略完全唔知做緊咩
Zelda入手2星期,玩到一半左右,可以講係我玩過所有zelda最好玩的

隻game真係用腦嘅地方已經算少
識用都唔用啦

唔洗2段啦下話
正常解法,多啲觀察已經可以解咩所有野

其實係speedrun個時先會用
有睇開alttp既speedrun就知道點解要發掘一d新同埋快既方法,睇既時候會好過隱
而家BotW any% WR係41:59

愈黎愈快
果班人真係痴線
宜家剩係打左象
感覺好易玩,最難都係攞雷箭個陣特登去挑人馬 隻boss攞箭狂射就死左
其他3隻會唔會難玩d?

水神殿無睇攻略一tick過

水之神殿睇完攻略都卡幾個鐘先過到
面具仲難,唔係迷宮難,
係開劇情開迷宮
宜家剩係打左象
其他3隻會唔會難玩d?

水神殿無睇攻略一tick過

水之神殿睇完攻略都卡幾個鐘先過到
面具仲難,唔係迷宮難,
係開劇情開迷宮

面具直情係無頭緒

唔識,想問咩嚟
想問下如果開哂祠但係shrine任唔係42/42代表咩

代表未開哂

代表未開哂

但係已經拎埋件綠裝

代表未開哂

但係已經拎埋件綠裝

代表啲任你未接晒
你祠堂開晒,到時一接就會complete

代表未開哂

但係已經拎埋件綠裝

係咪有啲隱藏祠冇接任務就開咗
有無巴打試過用mario sport d amiibo cards 係switch zelda 上用到呀?

代表未開哂

但係已經拎埋件綠裝

係咪有啲隱藏祠冇接任務就開咗

我諗住 城堡樓下果個我見有堆木放上神枱就點佢火
搵返本diary睇先

唔識,想問咩嚟

即係靠game入面既道具同技術去做一d平時就咁控制唔到既動作,主要係speedrun時用,目的係加快時間
例如:平時㩒X制係跳,但跳的幅度很少,靠shield surfing jump可以加大跳躍距離
https://m.youtube.com/watch?v=UDLitZP7_lA&feature=youtu.be
有無巴打試過用mario sport d amiibo cards 係switch zelda 上用到呀?

可以用,但只有食物那些,冇寶箱

唔識,想問咩嚟

即係靠game入面既道具同技術去做一d平時就咁控制唔到既動作,主要係speedrun時用,目的係加快時間
例如:平時㩒X制係跳,但跳的幅度很少,靠shield surfing jump可以加大跳躍距離
https://m.youtube.com/watch?v=UDLitZP7_lA&feature=youtu.be&feature=youtu.be

點樣用盾滑行?技能黎要學的?

唔識,想問咩嚟

https://m.youtube.com/watch?v=UDLitZP7_lA&feature=youtu.be&feature=youtu.be&feature=http://youtu.be

點樣用盾滑行?技能黎要學的?

去到某個山頭會遇到一個行山既人觸發事件,佢就會教你,或者你自己識㩒都可以。

有無人知le個廟點入?
明明對住龍角射,點解射落嚟係鱗片

有無人知le個廟點入?

用金屬武器等比雷劈

有無人知le個廟點入?

用金屬武器等比雷劈

我尋日又係行過呢度, 搞左我幾個鐘都唔知點入

有無人知le個廟點入?

用金屬武器等比雷劈

我尋日又係行過呢度, 搞左我幾個鐘都唔知點入

我玩哩到一望就知佢要俾雷劈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞