[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
終於13粒心拎左master sword
而家去挑四聖先

諗起拎master sword, 行個森林行到炆

你玩咪佢上面個另一個森林,有個shrine,呢個你重炆呀!

即係唔係森林入面個3個?

唔係,你用地圖望上D,重有一個森林,入面有個shrine。

你拎2支大火杖入去, FING兩下就光晒, 仲可以自動幫你點埋火添
想問下儲完影相圖鑑之後拎到果個信封有咩用
而家去挑四聖先

風向

見過有人用桃白白式入去

桃白白即係?

cls

有無lin 想睇

而家去挑四聖先

風向

見過有人用桃白白式入去

桃白白即係?

cls

有無lin 想睇

crazy 點諗出黎

風向

見過有人用桃白白式入去

桃白白即係?

cls

有無lin 想睇

痴線,咁都得
岩曬speedrun用
想問下如果游泳裝我MISS左個支線任務...俾左20支電箭俾王子...咁個腳防具我可以點拎番???

20支箭同腳防具唔關事架 你完成左個支線任咪俾你囉
想問下如果游泳裝我MISS左個支線任務...俾左20支電箭俾王子...咁個腳防具我可以點拎番???

20支箭同腳防具唔關事架 你完成左個支線任咪俾你囉

相還相, 箭還箭
打人馬死左無數次...依家食埋加攻藥....打到佢半行血左右我就已經冇哂單手武器...之後要用雙手武同佢對打....唔知打多幾多次先練成防反同佢抽過.....

其實人馬大部份攻擊都避得到,熟習一下就可以
唔夠攻既你,就慢慢磨死佢
打人馬死左無數次...依家食埋加攻藥....打到佢半行血左右我就已經冇哂單手武器...之後要用雙手武同佢對打....唔知打多幾多次先練成防反同佢抽過.....

打人馬用跳就夠屈唔洗盾反
雙手武唔好貪刀 bullet time 完收刀拉開中距離 佢沖過黎再bullet time 基本上夠武器夠斬味係唔需要著衫食藥

爆地反應唔切

爆地反應唔切

死左無數次之後終於可以穩定無傷殺人馬
宜家基本上都係雷箭顏射/盾反,騎背隻咁loop

Btw有冇人知有冇得係旅館不斷訓教刷red moon? 打哂人馬但係仲未reset 刷唔到料升套裝

爆地反應唔切

開駱駝同佢鬥攻

爆地反應唔切

Btw有冇人知有冇得係旅館不斷訓教刷red moon? 打哂人馬但係仲未reset 刷唔到料升套裝

全場起碼過 15隻人馬喎
打哂乜都夠啦

爆地反應唔切

全場起碼過 15隻人馬喎
打哂乜都夠啦

我打左一半左右 其他一係難去 一係天氣問題懶得去打 宜家打下廟搵下memories 遲d先番去打la
講起red moon係咪update完有bug,日頭都有red moon?
岩岩解完雷之神獸拎兜個前置任, 解到我炆

d守衛有後眼, 係咁發現我

大家覺得難唔難解呢個任
岩岩解完雷之神獸拎兜個前置任, 解到我炆

d守衛有後眼, 係咁發現我

大家覺得難唔難解呢個任

著岩裝好易
其實個雷嗚兜係咪唔驚俾雷劈?
其實個雷嗚兜係咪唔驚俾雷劈?

會想俾雷劈
點樣要囉左人地個雷兜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞