[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
點樣打守護者先易打啲
比佢射死左幾十次
用盾又好難反射
利申 5個心

盾反timing係行近少少
一見到藍色就反
次次都得

d藍光隻隻唔同時間, 我開頭又係打呢d, 俾守護者爆左我幾個盾好挫敗

之後見到d守護者都費事反, 射盲佢, 近戰斬好過, 盾反個timing太難捉

但盾反係0消耗
有冇玩到forgotten temple?
入面係盾反既最佳練習場

好睇你同隻野個距離

都係近戰爽d
睇返舊post先知原來第一地區可以同女神換心心
如果唔睇我會唔會爆左機都唔知

證明你完全無睇話劇情係咁飛

我全部都有睇
可能睇漏/英文差
係幾時講

係咪講緊同神像賣血換錢嗰度
村入面有個周圍跑嘅細路 同佢講嘢佢就會帶你去
Ok 7仔 都未有得賣本攻略
買左既巴打可唔可以講下本書?
資料齊唔齊?

所有任務 支線 主線 攻略,120廟位置,900種子位置,食譜,裝備,speed run攻略

但好似唔覺有40石巨人同獨眼位置,未詳細睇

本野我係覺得啲cap圖唔係好高清但整體算有用...起碼唔使邊手機搵邊打..有本書係好手感啲

見佢fb話通知個任天堂,老任比佢出

都可以支持下
資料齊唔齊?

所有任務 支線 主線 攻略,120廟位置,900種子位置,食譜,裝備,speed run攻略

本野我係覺得啲cap圖唔係好高清但整體算有用...起碼唔使邊手機搵邊打..有本書係好手感啲

都可以支持下

7 仔有無

重拾以前打機買攻略嘅時光
點樣打守護者先易打啲
比佢射死左幾十次
用盾又好難反射
利申 5個心

盾反timing係行近少少
一見到藍色就反
次次都得

d藍光隻隻唔同時間, 我開頭又係打呢d, 俾守護者爆左我幾個盾好挫敗

之後見到d守護者都費事反, 射盲佢, 近戰斬好過, 盾反個timing太難捉

但盾反係0消耗
有冇玩到forgotten temple?
入面係盾反既最佳練習場

好睇你同隻野個距離

都係近戰爽d

我係forgotten temple練成左盾反..起碼要反8隻守護者...痴線的

temple 啲守護者我係飛過去1隻1隻斬殺
資料齊唔齊?

都可以支持下

我都買左
有本書係幾方便
唔洗下下上網查野
900 seed 地圖都有齊仲要有埋分類

美中不足係 真係無石頭人果啲位置
資料齊唔齊?

都可以支持下

7 仔有無

7仔反而無
但報紙檔有
資料齊唔齊?

都可以支持下

7 仔有無

7仔反而無
但報紙檔有

便利店冇
資料齊唔齊?

都可以支持下

佢地係有少少取巧
佢地唔係通知老任日本攞正式認證
因為咁做要成本比老任日本批
到時就唔知要幾耐同要改幾多次
佢地只係通知老任香港攞不反對通知書
等老任香港唔會告佢咁解
BTW有心出要支持嘅
其實第13個回憶係地圖邊個方向?
搵左幾日。係咁搵seed..
比少少 hints. 少少好啦。
資料齊唔齊?

我有係amazon買個本,英文的,都係有齊基本野,有d仔細既係冇,例如有咩馬,係邊度搵等等都冇
所以好難搵到有本攻略會齊曬野

最好就買本攻略加睇youtube咁就可以搵齊曬d野

草原黎...唔係王城前草原
附近有唔少野馬
前期已經去到的地方
留意相中guardian位置同背景座山
雖然好朦不過已經夠參考

附近有唔少野馬
前期已經去到的地方
雖然好朦不過已經夠參考

多謝巴打。成日覺得係中間

附近有唔少野馬
前期已經去到的地方
雖然好朦不過已經夠參考

多謝巴打。成日覺得係中間

呢個我一望就覺得好熟口熟面
再加埋 佢話半日路程就去到........
差兩個回憶先齊十二個
森林o個個好難搵
另一個係橋同城堡咁上下
差兩個回憶先齊十二個
森林o個個好難搵
另一個係橋同城堡咁上下

森林果個難到仆街
岩岩走左上地圖左上既雪地...見到一隻人馬....難打指數係10粒星...佢拎住支大棒...打落地下有範圍攻擊...明明跳開左可以連打番佢....點知都係俾佢扑中....攻擊力仲要超高...所有技都係勁難避....打左個幾鐘....都打唔到佢1/10血...算啦...放棄...

總有d招係容易counter嘅
難嗰d咪淨係避囉
不過你攻擊力咁低都係唔好搞佢住啦
岩岩走左上地圖左上既雪地...見到一隻人馬....難打指數係10粒星...佢拎住支大棒...打落地下有範圍攻擊...明明跳開左可以連打番佢....點知都係俾佢扑中....攻擊力仲要超高...所有技都係勁難避....打左個幾鐘....都打唔到佢1/10血...算啦...放棄...

你武器既攻擊力唔夠高

放棄啦,標記佢遲啲再返黎打過

你武器既攻擊力唔夠高

放棄啦,標記佢遲啲再返黎打過

我已經拎住60攻武= =係佢速度太快...連避既機會都冇

....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞