[KPOP] 2020 K-pop討論區(1)

1001 回覆
12 Like 32 Dislike
雖然想gfriend繼續紅
但唔知點解唔想佢地轉 bts bighit style
一個SM發大陸夢
一個JYP發美國(而家日本)夢
個NIZI係都要加埋美國地區選拔

@韓國me2day

【10asia】[孝琳將於31日發行新曲「將展現更加成熟的面貌」]21日,Bridge通過官方SNS上傳了概念預告照片,並表示:「孝琳將於韓國時間31日下午6時通過各大音源網站發行新曲。」

Bridge相關人士表示:「孝琳通過2020年的第一個項目《youknowbetter》親自作詞作曲,通過此次項目,將展現她更加成熟的面貌。」
Sistar 10週年,comeback一次吧
@鳳凰天使TSKS
CHEN金鐘大公佈結婚消息後重新開始了音樂活動。昨日Dynamic Duo在官方SNS上發佈了與CHEN的合作曲《獨自》的MV預告,該曲將於23日下午6點通過各大音源網站公開。 ​​​​
蒙到咁真係淨係比你自己睇
@不好閉嘴吧

<發表結婚 + 未婚先孕後只隔了一週發佈的消息>
Cr. Theqoo

bts d album 結 傳 承 而家gf就 回 好撚中二
不過而家好多都攪呢d concept bb既made mamamoo既春夏秋冬 擺到明叫你出多幾次錢啦準備
Winner果陣諗住出E.X.I.T. 4隻碟 結果出完E就無那那完左
小東京(Little Tokyo)位於美國加州洛杉磯市區,是美國的三個正式的日本街之一,另外兩個也都位於加州,分別在三藩市和聖荷西。它形成於20世紀初,是南加州日本裔美國人的文化中心。1995年被列為國家史跡名錄。
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%B0%8F%E4%B8%9C%E4%BA%AC

應該想搵個英語擔當,方便日本以外活動。
南太
Gfriend而家先玩番 Big Band M.A.D.E?
韓國娛樂界人士應該都知道韓國娛樂市場既競爭大、營收有限,所以都想拓展海外市場賺外匯。一般中小型公司就係推自己公司團隊去海外演出,而sm, jyp呢啲多資金既大型公司就另設模式,喺外國用kpop系統經營當地人組成既團隊賺當地既錢。李秀滿既nct本來計劃除咗大陸有自己一隊,亦諗住喺亞洲其他國家成立nct分隊,但係nct個品牌連喺韓國都推唔起,大陸又唔強調得同nct既關係,亞洲分隊既計劃應該暫且作罷。

jyp就應該係憑twice喺日本成功,說服到sony合作用日本人喺日本開女團。應該係想繼twice之後搶佔或者至少守住jyp既日本市場,因為jyp呢幾年既營收好多來自日本,帶挈今日股價升到三年前既五倍。對jyp黎講,日本唔係夢,係實實在在既提款機。
退團啦 條友都唔知做咩 係兩個成員生日之間公開 之後又好似咩事都冇咁出歌
仲要啲韓國同中國中站都表態唔支持佢
又有韓飯去示威
佢仲唔出嚟交代
@韓國me2day

【Twitter】 2010年代MelOn周榜上榜最多的男團歌曲Top10

2010: Can't Let You Go - 2AM
2011: On Rainy Days - BEAST
Hands Up - 2PM
Tonight - BIGBANG
Intuition - CNBLUE
2012: Fantastic Baby - BIGBANG
2013: Growl - EXO
2014: Empty - WINNER
2015: Bang Bang Bang - BIGBANG
2016: FXXK IT - BIGBANG
2017: Really Really - WINNER
2018: LOVE SCENARIO - iKON
2019: Boy With Luv - BTS
但係得7個人去示威咋喎
winner 唔聲唔聲
你睇咗有幾多站未
好多站網上聯合
但去SM示威真係得7個人
純粹fc
最高峰有30到40個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞