[KPOP] 2020 K-pop討論區(1)

1001 回覆
12 Like 32 Dislike
但ong個套忍唔住棄能左
On9
利申唔係fans
唔係fans但贊成
針無兩頭利
又唔係出道過十年又服晒兵役嘅男idol
現役成員重搏緊命搵食
你要結婚生仔唔係唔得但唔好掛住idol呢個名
支持佢退團湊仔
得閒同exo 聚下出下ballad
@哎一股清流

【theqoo】防彈少年團超話新歌iTunes榜88個國家與地區1位 創下韓國新紀錄(追加現在91了)
韓國的原紀錄為<江南style>86個
據說防彈少年團的原最高紀錄為75個國家與地區一位 ​​​​

可以行車銀優路線
所以話其實sm嘥撚哂nct d人
對U-KISS既印象就係結婚同未婚懷孕
佢地d歌都好正,幾鐘意個前隊長亞歷山大
今次隻碟應該又破紀錄 話晒當兵前最後一隻碟 其實呢個時勢賣到幾百萬隻真係好誇張
終有一日,相信nct都可以超越佢地
幾funny
@瘋狂的貧道

【韓網】一韓粉在論壇整理髮布:SM娛樂公司有孩子藝人的名單(除SM C&C外)若漏添補。

終有一日, 相信exo都可以超越宇宙
真正第一個係韓國出道嘅香港人
唔係澳門人咩
@鳳凰天使TSKS

以18日下午2點為準,ZICO於13日發行的新歌《Any Song》佔據了Melon、Genie、Soribada、Bugs、olleh music等音源榜單的第一名。值得注意的是ZICO在防彈少年團發行正規4輯先行公開歌曲《Black Swan》後也依舊守住了第一名之位。《Black Swan》佔據了全世界93個地區的iTunes榜單第一名,證明了防彈少年團的人氣,同時也佔據了韓國國內音源榜單的第一名。但是ZICO的《Any Song》重新奪回了第一名之位。在Melon中ZICO的《Any Song》成為了今年第一個24小時內累計用戶數突破100萬的歌曲。
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
@哎一股清流

【theqoo】雪莉哥哥ins發文。上傳的是雪莉爸爸對於遺產分配寫下的話
上部分是爸爸說的,下部分是哥哥說的話 ​​​​

澳門之光
老豆係香港人,呀媽係韓國人,佢同家姐都係香港出世,不過就係澳門長大。
想請問下SS8澳門場多唔多大陸人去睇? 係唔係真係有抵制到好多吉位?
可能有啲ELF入唔到境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞