[KPOP] 2020 K-pop討論區(1)

1001 回覆
12 Like 32 Dislike
咁邊團live實力最穩?
返圍爐post討論啦
um... Mamamoo?
男團唔知 請教大家
suju,btob
我都得佢地vocal line先叫一流
Nu’est
Btob
INFINITE
SHINee
HIGHLIGHT
BTOB
而家先睇到個最字 我覺得都差唔多
suju
KRY
EXO
infinite
Btob infinite highlight nu’est
TVXQ
MBLAQ
呢個真 基本上9成9都live 唔理有冇底聲 起碼肯開咪 算係咁 睇到下左好多苦功
唔係fans但聽過佢唱if you
sm d vocal line幾稱職(唔知道nct)
btob所有人都好正
我知佢地係唱到 但真係普通 idol黎講ok 但始終小左個唱得之人就係有少少美中不足 所以佢地練個穩定度都好 你睇下好多唱得既idol都會唱下ost bts好似冇呢回事 唔知係冇邀請定拒絕左 點都好 唱跳唔簡單 keep到咁耐算係咁
我真係唔知道點解唔搵bts唱下ost,ost唔洗用好多時間,但宣傳效果好好
會唔會因為bts淨係肯唱自己作既歌 而ost係唱人地作既歌 所以佢地唔肯?
淨係唱過日本OST Don't Leave Me
唱多啲就好lu
係果果自己cover多
聽到喊
上面講佢地既亮點係音色同演譯
因為佢地既歌係會聽到喊
有聽過其他唱功幾好既團(無指明,都唔記得咩團)
穩但無感 咁我就唔會再聽第二次
可能歌既問題 可能唱既問題 都可能混音既問題
SJ KRY
梗係davichi 雖然好多人唔覺得佢地係女團
演繹就真係好睇你個人感受,音色亦都係天生既
但係我覺得SM vocal係比較識得去用技巧去提升/掩蓋不足
以前睇姐姐的slam dunk搵過sm vocal老師訓練,睇得出好識去教唱歌
女團 apink oh my girl 都穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞