[KPOP] 2020 K-pop討論區(1)

1001 回覆
12 Like 32 Dislike
第一場好爆 第二日加場太急啲牛炒燶左
再加上近新年
如果唔係啲支那閪點會唔狗衝
支那抵制真係得啖笑
都幾多大陸人 道完歉即刻又飯返啦
幅圖第二日影 空曬個啲成堆係前面似係內部賣唔曬
果然得把口
@韓國me2day

【每日經濟】[HaNi:「EXID重聚並不容易...各方面都在努力中」]今日出席新劇製作發表會的HaNi面對記者提問時表示:「和之前的公司結束合約後不知道該做什麼,不知道做什麼會幸福。很難決定以後的路所以去旅行了。擁有了一個人的時間,但回到韓國後還是沒能找到答案。很幸運有好的機會可以出演電影和網劇,一邊進行著拍攝工作一邊找到了一些答案,還有一些剩下的問題以後也會慢慢的尋找到答案。」

「EXID活動並不是件容易的事。因為公司不同所以重新聚起來也很不容易。雖然這樣但成員們還是進行著各方面的努力,希望可以以好的樣子再跟大家見面。」透露了完整體活動的可能性和希望。
@韓國me2day

【每日經濟獨家】[朴經延期入伍,「誠實進行音源囤積爭論調查」]20日據歌謠界人士消息,朴經入伍將延期,但延期後具體入伍日期還未確定。據悉之前朴經收到了1月21日入伍的入營通知書,但因朴經狙擊「音源囤積」爭論,需要進行相關調查,申請了延期入伍。
@漂亮虎咚咚

【初動】 金在中 mini 2輯 <愛謠> 1001xx張

歷史初動紀錄
130117 mini 1輯 626xx張
131029 正規 1輯 626xx張
160212 正規 2輯 591xx張 ​​​​

二月
GFRIEND 02.03
EVERGLOW 02.03
本月少女02.05
(G)I-DLE Coming soon

本月少女一年先回歸一次
佢地人氣其實點,我見twitter好似好多外國人支持但又唔覺韓國有咩水花咁
講親咩女團有可能上位都無人提佢地
Join Queendom la
其實我都唔係好明 點解佢地喺外國會紅到咁離譜 我諗外國嚟講 最出名嗰兩三團之後應該就係佢地
韓國國內就真係差得遠 出道方式係幾特別 但拖太耐 回歸又隔得耐 空白期就真係空白咁 冇綜上冇曝光 仲邊有人會記得 同埋韓國人好似唔多鍾意本月成員嗰啲樣
過哂上位期啦 其實上年回歸 因為首主打嘅風格同隻舞 引到唔少人注意架 但公司又唔食住個勢 密啲回歸 咪慢慢又流失哂
韓國普通 外國算紅紅地 主要係本身團同mv concept吸引 有好多theory喺入面 每樣野好似marvel d 戲一早編排哂咁 所以外國好似受落d
唔紅只可以話本身12個齊人出道都用咗2年 中間已經流失咗一堆粉 同埋平時又少上綜藝 拍野宣傳(包括自己 ,出個po講下自己上咗billboard第一都懶)前排公司又有d問題...本來5月會有新歌但又delay然後個director走咗 搞到冇埋 等等下成年先cb
質素係有 不論係歌同舞(大家可以睇下butterfly,同平時kpop歌好唔同,隻舞又好睇)

嚟緊cb 其實幾首歌作曲填詞嘅人都好猛料 希望再吸引多d韓國本地識啦
利申orbit 就係比佢哋嘅concept圈咗粉
Butterfly 個舞真係好型但係韓國國內冇乜resonance
唔知泰容得唔得?
屌 gfriend轉左比bighit姐 駛唔駛d style都成個bts咁
係都Dreamcatcher 2.0啦
mv teaser都轉咗bighit channel
都1.3m view (不過唔知之前係幾多
諗起間日本車廠改架車叫做fucks
發撚完個美國夢未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞