[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (18)

1001 回覆
21 Like 6 Dislike
霜派係咪吹大雞返黎 點解一日3個回歸

btw 樓主需要你地既正皮追出文 利申 寫緊
霜黨非法集結
即係黑警多霜派
動物鐘意動物
抬頭吧霜派
除左青雪同霜兒其他唔關我事
班垃圾同d素食撚一樣煩
自己唔食又要逼人唔食
終有一日要立法食十歲以上死刑比佢地知味道
佢兩個先係主要競爭對手
你就包攬哂即係中立?
---B---

「師傅…」我叫了一聲眼前的鐵無心,然後卻不禁停了下來,現在我應該叫他師傅嗎…?
鐵無心留意到了我那個猶豫的神情,然後便直接說道「仁甲,你若然不想的話,叫我一聲鐵叔,或者是…天長老吧。」
「天長老。」我叫了鐵無心一聲,莊重地稱呼了他一句。

鐵無心歎了一口氣,說道「仁甲放心,雖然各為其主,但我絕對不會傷害你的…當然,若果你加入羽墨書院便更好了。」
「這我有考慮著,不過我心中的問題可還有很多…」我說道。
鐵無心隨即答道「問吧!我能答的我都一定答你。」

我沉默了片刻,然後問道「到底我是怎樣被抓來的,當日到底發生甚麼事了?」
鐵無心看了墨瑯一眼,墨瑯他點了點頭,鐵無心便開始說道「當天我奉命到青城協助人長老的…不過當時計劃有變,便安排了我到你身邊,把你抓回來。」
「甚麼計劃有變?」我問道。
墨瑯馬上說道「這是軍師先生的計策,有機會再談談。」
鐵無心點了點頭再說道「對,而當時我把你和那位凌姑娘都打暈了,不過我只帶走了你,那位姑娘應該回去報告了吧。」

A. 追問鐵無心的經過
B. 追問慕容候之事
C. 問晒兩樣
D. (其他合理問題)
如意都好疊馬
d
好學生請教武功
C
d 套下軍師d料
感覺係穿越人 可能係之前覃仔
B+D 學用內力拎重物打交
問下以前個廢功點樣練!
覃仔有現代記憶 應該想整死路叔 亦都冇當路叔係fd子
我記得我果時好似都有提出過但冇人理
臭雞黨突然又出返黎
你都係專心幻幻啦
一黎就3個 仲加埋本身既餘黨已經夠4票 要mon多d post以免比雞黨有機可乘

準備同覃仔一戰
今次特別小小 大家投D同時最好投埋ABC
可以同時問幾樣野
咁搭單b
信得過複姓佬
鐵叔好似可以應肚即飛
學下點谷番暗器出黎 咁就唔怕中針
再學埋重型鈍器用法 拎器番九斷劍就用重劍
咁C+D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞