【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
劇本垃圾

所以用gimmick 黎做marketing

明未呀 on9 仔

拎黎同saving private ryan比
( Show Blocked User - 公開 )

唔識睇戲死翻出去啦
講咁耐得套saving private ryan
多撚謝
返入你老母閪度打飛機啦
收皮啦柒頭

又係你班柒頭拎黎比先

係呀係呀好好睇呀 快撚啲圍爐打飛機

YouTube 影評

大陸定台灣 ?
垃圾p牌狗 又係啲空白account

日日出黎帶風向
我連睇都費撚時睇
一聽煌語即時刪喇撚樣仲當係寶
個編劇下一套係Edgar Wright 嘅The Last night in Soho
淨係識講垃圾垃圾,問你點垃圾法啊on9仔永遠眾人皆醉我獨醒咁
想睇
不過驚肺炎所以仲未敢去街
成個post得你先會係度鬧交 就算上面成堆不停意見
講左d咩
你都係收皮把啦
跌撚左落條河都可以沖返去樹林就搵到班兵 tvb 劇情咩

中撚左刀突然隔棟屋成枝軍隊突然出現

淨係呢兩點都膠到震
打打下仗 英軍同德軍上個禮拜仲殺緊敵 跟住就聖誕節 復活節
大家停戰不突止 仲踢波 交換衫鈕 呢d劇情膠唔膠
講出黎你又答唔撚柒到
收撚皮喇
Saving Private Ryan都係無啦啦撞到麥迪文咋,好心啦
停戰踢波
有咩咁膠?定係你覺得膠

咪撚打稻草人喇
fill in the blanks
打打下仗成班仇人 突然停戰踢波

第一點 有一旅條河個度休息緊準備 佢比條河沖落黎 咁岩遇到呢個排最後的旅 點解唔得先

第二點 個指揮都有話係見到煙走過黎 人地係坐車過黎架
本身見唔到佢地有咩咁奇先
套戲理論上分兩parts 暈前的鏡頭/氣氛/場景 我覺係得完美
下半的手法變得有d怪

至於點解兩個鐘一鏡到尾又跑哂8個鐘路程的講法
係冇得剪片的前題下 當中的表現手法己經算好自然
呢套係娛樂片黎嘛
真係話你on9怕你嬲
弱撚智
講勃蘭登堡奇蹟果條柒頭應該會又鳩up話垃圾

普路士比俄國同奧地利同盟打到兵臨柏林城下準備滅國
俄國伊莉莎白一世女皇香左彼得三世繼位
彼得三世係個重度普路士膠叫俄軍調轉槍頭打奧軍
普路士因此無事仲愈黎愈強
史稱勃蘭登堡奇蹟

1945年美帝總統羅斯福香左希特拉希望有第二次勃蘭登堡奇蹟
因為邱吉爾同德國都係反共反史太林
會唔會幫手抗共德國唔駛滅國
大家都知結果
啱啱睇完 一鏡到尾好撚正 代入感好強 雖然冇乜戰爭埸面 但keep住都好緊張 but斷橋果到好似有少少bug 明明d子彈係主角後面射嘅 但個敵人變左係前面
啱啱睇左,
暈果陣黑mon好耐
有人講 死埋? 完?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞