【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
你諗下佢最尾拎咗乜出嚟
同埋d兵都係入camp幾個月就出黎
唔係最前線打過隨時人都未殺過 槍可能都淨係開過幾槍
唔中合理
個肥仔死得都on9 救敵軍
仲要每射一槍就要拉一下雞
心理壓力都好大
入面好似有黑人當兵😱 記得二戰都無喎

戰爭場面睇神奇女俠重精彩,又係一戰壕溝戰
套戲出哂英國大牌明星,內政保鏢都有份,kingsman 老鬼客串下
birdman咁
我覺得雷霆救兵正好多
不過呢套唔太差
唔出奇 佢地平時都係係後勤訓下教 揾野食 派下食物
當你真正見到個活生生既人而佢又受左傷既時候
敢落手既又有幾多個人
個機師唔同 佢地真係係前面開波 試過殺人
我又覺得佢唔算好英雄主義
其實都幾好睇,值得入場睇
講個人經歷一定有水份,因為又係死剩佢一個
但總體都ok,係喺橋嗰段怪啲,如果條橋冇爛其實班英軍都要打,點解講到好似冇幫拖咁
佢地未車到去已經開緊火喇
攝影冇得頂架啦
但係我都諗緊個故事會唔會唔合理
因為要傳達一個咁重要資訊去前線真係只會派兩個人去
奇異博士演軍官都幾有霸氣 客串少少已經好正
D 一鏡到尾好好j。
後段有少少突然,咁樣搵到條team,跟住戰場打橫衝都有d 怪(成個畫面好forest gump).

係幾緊張既,但代入感都係差過dunkirk。

見到d 老鼠呀,死屍,浮屍,應該又臭又刺鼻,但個腦無果種酸臭味,死屍味。

Tommen 呀哥係 Robb
佢解釋係話人多就唔夠快
睇你接唔接受啦
人多咪加大俾人發現嘅機會
套戲真係未到最佳電影水平
我都覺,其實佢地一開始係講潛行,雖然冇諗過會去咗敵人陣地
但我覺得可以分開幾個小隊執行會大機會好多
Btw.....片尾佢話提供故事嗰個係咩人黎?
人多唔一定要十個人一齊去, 可以2個人一隊 分5隊
啱啱睇咗
無記錯係導演阿爺
係上將眼中
1600人係唔大嘅"資產"
拍攝手法好新穎
最鐘意係連啲路人甲都基本上睇到晒樣同知做緊咩
透過其他人事物營造出成個畫面氣氛
唔淨係靠劇情交代故事
同意
不過導得幾好
始終一shot 落 時間同埋地點交代同左第二種方法
上左車之後愈見明顯

所以入城之後真係唔係好睇到落去
入場既人唔好預期佢係一套戰爭槍林彈雨既片
用左第二種方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞