【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
睇到成個人好緊張
攝影真心靚
Roger Deakins 寶力未老
其實你話突然搵到個team個part
只不過係你平時啲會cut而呢套係一鏡到尾

不過有人行入嚟班人都可以唔理佢個下真係好奇怪
睇完預告同簡單劇情就入戲院,好正好驚喜
比預期仲正
個心情同睇完雷霆救兵係唔同feel

無諗過畫面一出就已經到尾,當然有過場剪亦非真一鏡到尾,但呢種既1 shot過好正
由出左戰線就緊張到尾,
tom 死心酸,憐憫人地換到致命一刀
戰場上真係失晒人性,最後草地跑真係想流馬尿

不過德國真係每套戰爭片都比人抹黑得好勁
次次寫到德國邪國家,你就有人性

9/10
呢套有咩抹黑
最多咪機師個part
但係打仗就係咁
主要寫到德軍奸詐、卑鄙

禁住德國仔個咀,轉頭就大叫
機師個part
德軍斬果實樹 殺牛
不過睇到對眼好攰
女人個Part其實想刻畫男主角掙扎完唔完成個任務?

呢個位真係最大敗筆,而且都拖得幾長,係我心目中上唔到神枱
有無人覺得主角臨尾係戰場搏哂命咁跑個幕睇到起晒雞皮,好震撼

會唔會有個幕既gif圖?
你係咪睇野太聖人化?
德軍會做呢D野有幾出奇 殺牛同斬樹 全部有原因就係唔留後路益你
睇完 評價係 拍得住雷霆救兵
希望世界真係唔好再有戰爭了....
相反套戲只見到英國人既正面野
勇敢、無懼、有愛、熱血
德國係一戰既形容係咪好差

入草原屋仔果下
一時光一時暗 屋又窄 睇得眼好攰
你講既野 都唔係黑德軍 殺動物同破壞環境 開得戰就預左
反而套戲 係兵仔眼中 睇到英軍指揮官全on99 wor 豬閪怕死captain嚇到呆左 天真lieutenant 比人吉一刀 major比個colonel食住 general 又不顧人生死
冇可能嘅野希望黎做乜
Roger Deakins
少校比上校食住唔係合理咩
War horse有個好人德軍
我覺得係專登唔講清楚身世,而呢part就俾你感受下佢心境
做副官 做到比人當狗咁 唔好話問佢意見 連睇信都冇佢份
再睇下band of brothers winters
呢套值唔值得睇IMAX?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞