【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
就係睇左呢套先覺分鏡咁重要
一鏡我分唔到將要講咩重點
全程要留意所有細節睇到好攰
dunkirk你當佢打機片咁睇梗係悶
正如inglorious basterds係西部片唔係戰爭片黎
呢套文藝成份咁重
海軍上將留守最後俾士兵走先
hardy架機冇油都要去前線cover仲擊落埋架斯圖卡
啲細路返到去同個盲既阿伯話我地乜都冇做過
個阿伯話but you survived

事實打仗其實係好悶又無聊既野黎
前線士兵好多時只係鳩企一個位置等待命令
話唔到事只可以自己顧自己
Sorry唔識欣賞
上左會去睇鍾意戰爭片
Midway麻麻?
係,太jumpy
Cg太假啦
LM 琴日睇完
值得入戲院睇
Midway其實係單純咁講述歷史
屌啦套midway支國發行商
乜叉都關埋中國事,成套根本垃圾仲想同鄧寇克比
睇左
係好睇 值得睇同值得入戲院睇

戰爭迷或者會失望 佢唔會展現一場戰役出黎
而係睇住主角點樣越過戰場既經歷 抱住睇thriller片既心情睇會覺得唔錯
點解大家咁早睇左,係咪有優先場我miss左?我見而家得4號有imax
1月1係優先場
[member]戰爭迷
路蘭套鄧宼克 > fury >鋼鋸嶺
難得又有戰爭片睇完預告見到shelock
希望唔好失望[ member]
全片一鏡?
未上映前睇左 sam mendes 既 Jarhead 先
我覺得都係好好睇, 另一角度睇軍人
hacksaw ridge cut左頭1個鐘都唔會影響後面劇情
題材幾新但拍到好悶
每次美軍去到中國例牌都係共狗做接應支援
有無人留意到呢個連戲位

個主角射死左個德軍機師之後,即刻扔低左把槍救個肥仔,無拉到bolt 上彈

之後佢去到過條鐵橋,俾德軍射嗰下先上翻彈

到主角開槍殺個德軍嗰陣,佢同時中左槍暈左
之後去到小鎮嗰陣先拉bolt上彈

睇得出個導演好著重details
岩岩睇完,拍到個氣氛好好,雖然冇咩槍戰

睇完就想翻睇一次雷救兵
超越唔到 係幾好睇但有啲位真係....
好好睇,好有置身於戰場既感覺,我比9/10
push
點會唔影響
正正就係前段build up得好先體會到主角嘅struggle,唔係嘅話你只會當佢係耶撚死左膠一個
不過如果你只係想睇爽片求過癮嘅話就直接飛去後面啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞