【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
老鼠果下嚇親。。
男主角成日撞到人都好似無咩問題,係一開頭撞到傷兵差啲開波
罰你重睇
啱啱無聊入場睇完,一鏡到尾戰場細節好唔多講,但有兩個位真係要彈吓
第一一定係blake死得好on9,救個敵軍機師都算,當你有愛心,但邊有理由挨到咁埋,做得軍人點都會有把刀係身,一定係除哂佢啲裝先再諗救唔救啦
本身諗住佢一開頭鐵絲網整損手再插落個死屍到,會細菌感染瀨野,點知中途咁樣死
第二另外個男主同個德軍駁火中鎗之後暈左,訓到夜晚竟然就行得走得係咩玩法? 定係佢無中鎗只係撼到頭?
重睇啦
第一隻手受傷同手插死屍都唔係肥仔
第二佢真係無中槍
開門嗰下射中佢頭盔有好大聲金屬撞擊聲
個人彈後跌落樓梯先暈
是咁的
1. 軍人呢...其實人家本身未必有太多訓練...衰啲講其實只係有槍嘅平民...並唔係個個都咁有意識危險性 更何況,當你個心想救人嘅時候防護意識低左係好正常,你有細心留意的話...果把刀係佢把步槍拆落黎...
燒傷嘅處理方法其中一樣就係移除受傷位置嘅衣物(好似係咁)...而且言語不通...係個德軍眼中佢可能會被殺所以搶刀反抗...佢確實係死得on9,但係唔係劇本問題黎...佢係人於仁慈...

2. 子彈好似係打中頭盔...因為衝擊力成個人打暈左...好彩嘅係對方係用手槍而唔係狙擊步槍...所以佢先至冇當場爆頭...

最後...人家講明係真人真事黎...所以...要屌都應該係屌佢拍追擊果段...一條直路咁窄都冇中一槍...我點諗當年佢跑果條路應該冇咁窄囉...
又有on9話人救敵人左膠on9真係頂你班白痴唔順

二戰美國打到去日本海 USS Missouri比人神風撞
架機炒落甲板邊 架戰艦無事 神風機師陣亡
Missouri艦長叫人整支日本旗出黎幫個神風機師做隆重既海軍喪禮 尊敬對佢保家衛國既必死決心

打杖呀 唔係做冷血殺人狂呀
呢個case你都識講個機師已經死左
但呢套戲個敵軍機師未死,唔殺救佢當然係好,但點都確定佢無威脅先啦
當然真人真事真係咁死咁無野好講
講就叻
你點確認人無威脅?
一戰機師實會配劍配手槍

救被擊落既敵軍係好正常既事黎
海戰射沉對面隻船都會救
查理·布朗與弗朗茨·斯蒂格勒事件(英語:Charlie Brown and Franz Stigler incident)發生於1943年12月20日,在一次對不來梅的成功轟炸後,查理·布朗少尉(Charles "Charlie" Brown)和他所駕駛的B-17轟炸機(名為Ye Olde Pub)數次受到德國戰機和地面的防空砲攻擊。納粹德國空軍戰鬥機飛行員弗朗茨·斯蒂格勒(英語:Franz Stigler)受命去擊落這架搖搖欲墜的轟炸機,但當兩機相遇時,弗朗茲卻沒有開火,反而護送查理和他的轟炸機離開。此後的40年,兩位飛行員才再次碰面,兩人的友誼持續到弗朗茲於2008年3月離世為止。
戲中兩個人對一個人就易啦
一個舉槍指住佢,另一個搜佢身拎走佢所有裝備
當然我無做過軍人都係9up吓
追擊跑住射係會無咁準嘅應該
佢燒著緊呀搜佢身
早d講 幫你唔到
拖左佢出黎個吓見個火都熄左,一係一齊拎水淋左佢先囉
點都好警覺性太低呢吓接受唔到,明明之前搜個度間廢屋都識前後包抄確認無人
用水「救」著火既人即係攞佢命
呀 你真係鳩up架喎
想像下佢地兩個係無上過戰場既人
Robb stark d戲麻麻
直頭睇到個腦殼麻左
will暈完醒返個下
德軍出照明陣個廿秒
成個畫面光暗移動 影子既變化安排睇到我呆晒!
喺bodyguard唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞