【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
我仲以為會扑野
個主角唔玩BB同聽歌既話,可以救多幾多個英軍?
同意 而且人人追求唔同
唔係就唔會分咩商業片 1917唔算太大眾
玩BB時間用多好多
聽歌都可以理解下佢見到自己人想放鬆下
其實好寫實
一開頭個trench warfare基本上同ww1一樣
再污糟啲就perfect
冇死槍打死 最尾都會細菌感染死
Schofield唔覺意插隻手落條屍個幕
核突到全場都eww一聲
冇比槍打死 最尾都會細菌感染死
睇完,技巧無得講,故仔係簡單左少少,
上年睇左Peter Jackson 紀錄片,
再睇呢套好有一戰個實感
如果我係主角既話一定忍唔住扑野扑到天光
有任務在身 如果唔係佢實扑到天荒地老
主角剛剛起身望出去果下 靚到好想拎黎做wp
有無link 可以share?
其實個d階級觀念係咪唔係好重.屌人老母 叫人落車推車
問d大粒野上校係邊 無咩禮貌
不嬲西方國家的階級觀念都無亞洲地區咁高
而且英美國家啲人都好隨意,打仗時都顧唔到咁多
依個位真係令到嗰幕失色,個茄呢啡懶醒扮死
general好似係一個統稱
包括將軍上將之類嘅高級軍事將領
好似係
的確
可能大家都應該買前簡單google下係咩類型的片
雖然總有人錢多可以鐘意點就點
但都唔使入到去覺得悶就不斷同隔離講野/睇手機
上將都唔使講到咁誇張下話
講到好似叫佛羅多去魔多咁
呢啲咁樣送信嘅任務亦都唔使上將親自委派下話
明明成功與否都只係去一晚又叫佢帶咁多食物
明明場景畫面配樂咁好,但又硬有啲唔合理令人好出戲
打緊仗 你又唔係跟我 冇禮貌都廢時屌 做眼前野好過
我反而想知佢邊到搵到咁大個地方比佢挖戰壕
原本見有Dr Strange, Colin Firth, 內政保鏢, Shazam 奸角, Moraity....覺得個cast陣容幾強。
點知全部都變咗大茄,有啲失望
隻手一定切架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞