【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
No man’s land呢個名唔係無原因
突個頭出黎你都隨時比人即刻爆頭
我都覺 一鏡只不過係為咗炫耀技術
雖然有少少勉強 不過又幾好睇既

同埋一開頭個上將講到好似好大件事咁
講到好似要主角去拯救地球咁
但又只不過係派兩個人過去
你係指佢細佬
呢個真係唔知了 可能有親人先會明
我都覺 如果睇第二次一定會留意幾其他野
啱啱睇左Behind the sense
完來最後300碼長跑 佢撞到啲人全部都係無計劃
因為劇情真係無咩特別
同阿凡達一樣 無咩可能為左劇情睇多次
睇阿凡達睇多次我第二次睇主要睇3d同畫面
我反而覺得一開頭好撚正
我就睇到好緊張
配樂係正
呢套二刷 都值
係佢鏡頭丫 服裝都正
其實都夾一鏡到底嘅
一晚發生又基本上得一條線
睇心理多過睇故事啦
吓?唔係不嬲都係話果架P51炸左架Tiger咩
連Bazooka都敲門嘅時候,點解支M1911會有用?
好睇啊
只係中段捐入狗窿然後德軍放過佢唔追有啲難理解
俾飛機打爆啦
手槍打爆
仲掌握唔到個地形係點
點解隔左條河又咁多自己友
未跳河前個廢墟唔少德國 點解出現係度
我睇嗰場似乎有唔少人諗緊佢第一吓撞到嗰條友係咪畀佢撞死咗
???
肥仔小Q佢(主角)點解用獎章換酒.
難道主角唔係有做過以上既事??

一個明白戰爭可怕(唔想回家過聖誕, 因害怕離開家庭回戰場,
因明白好大機會回戰場會死.)
建議夜晚先行, 因有豐富經驗.
咁明戰爭殘酷,卻咁仁慈, 唔即殺德軍或去救德軍.
明顯過於美化盟軍.
你話肥仔做呢D九野,無野好講.
幾好la, 但細佬竟然係咁死
主角威能勁
細佬死完就見到自己人可以搭車,醒返入城完全係第二個scene,行行下又撞到D隊... 有d突然
Btw Colin Furth幾時出過?
上將
把聲咁好J
一開始無耐就佢啦
Teamkill
話唔想返屋企個個咪就係話應該殺囉
你呢d人就真係要重睇
上將係翻譯錯, general只係將軍, 邊會有上將會企咁近前線

個將軍應該係師/旅長級嘅前線指揮
https://youtu.be/ypvd2LJCJHg?t=465

佢地自己都有提 當有太陽 無左堆雲遮住 就拍唔到個連續感
就會去排演下等有返雲出黎
佢地想做到一shot落的感覺而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞