【1917:逆戰救兵】2020必看(竟然無人開主題)

798 回覆
127 Like 13 Dislike
基本一般貨仔. D人吹大左套戲.
一鏡直落似吹大左. 好多不合理情節.

一個拿獎章, 跟手用獎章換酒D老兵.
會唔會救敵方士兵,而且係進行深入敵陣任務時.
漫畫火鳳有段講得幾好.
"歷史有毒, 因歷史係勝利者的謊言!!"
肥仔死之前就一流,之後有d鳩鳩地,冇乜戰爭場面都算,但又唔算緊張,以為有d伏線或者阻礙,直線搵到奇異博士同肥仔大佬就完,有d趕收工

dunkirk撤退都好睇過佢

肥仔死好心,男主係敵軍陣地仲諗住放人,又唔殺酒鬼搞到俾人追到隻狗咁

男主如果跟車可能套戲一早完左,入左城反而一個友軍都冇?

男主最尾好勇衝上地面跑諗住快d,點知坑d人又上埋黎,搞到有d多餘

之前個上校叫佢小心奇異博士,點知睇完信又咁順攤

成日覺得男主係軍營如入無人之景,可以自出自入,仲要係個卒仔
有,就係開頭鳩後面先有反差
你係咪撈亂咗兩個人
吓?
佢唔想救喎
係肥仔救人同要William去拎水,佢睇在肥仔份上。
但9成時間都一鏡直落
女人果part 係第一次想講男主角background
佢點解對個bb 咁好
最尾由佢攞張想出黎呼應番
我睇果時都係咁諗
竟然無人望佢
可能係忠於原故事 唔特別去篩選 咁先有味道
佢係絕望環境搵到少少慰藉

呢套野做得好好
男主角係橋底比人追擊
影住佢每次開鎗都 係咁抖大氣
呢啲細微野唔係好多電影做到
屌 你自己都撈撚亂咗
呢d真係要重睇
自己睇唔明就話唔好睇
一戰直播
🤣Facebook live
我反而覺得係主角中彈暈左之後開始唔得
之後得反唱歌同跑個2幕
劇情其實無咩咁特別
不過其他地方做得好好 拎最佳電影都差唔多
但我覺得睇一次就夠 如果再睇 就會留意多d背景同埋一鏡
有冇錯到咁離譜,呢佔係巴打係黃定光?
畫面配樂係好正,好似睇緊artbook咁
但劇情真係麻麻,成日懶係緊張咁尤其是一開頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞