召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
定啲黎就Pass 澤安真係比較易

真係唔知 sor 鳩
有斜同平時泊嘅feel 都唔同
倒倒下後 架車 會無力 要俾d 油
但有時會比得太大啖 入多左 之後又 唉
我搵過五個街師傅,4個都出名好,得一個唔覆機,然後我換左人,咁就pass 左

我諗你要換人啦
真係練習不足,扭軚太慢緊張到吊唔實極力子
迦密村街過死車平時都唔會咁貼先抽頭過,我成個腦已經係諗緊要考多次,無留意到
炒兩part好過炒一part 快期都易抽啲
請問有無大埔棍波師父介紹?謝謝
大埔有考場咩? 第1次聽
七日後自己試下抽,希望下次無咁緊張
4個都好點解都要換師傅?
係你太緊張加上失眠先會咁攰
啱啱考完跑馬地自私過到乙部,丙部一出試場個閘個下就已經兩個嚴重個倒後鏡太近出試場個閘,跟手俾個官踩停埋
啱啱忠義街棍波肥咗

衰電單車勁快衝上嚟 睇唔到佢
邊個位
玩鳩考生正仆街
我踩腳制唔好,個官成日都好大動作
真?白田多唔多死車?下個月澤安補考,朝早0915, 怕多學生廢老,上次就比個廢老KO左
勁多死車!瘋狂擰左又擰右
出跑馬地試場條斜路仔可以點搞
sorry, 應該係3個,唔係4個,數多左

我「好」既意思係佢地都好用心教,亦係依個post 好師傅list 入面既師傅來,但部分教法有違運輸署考車既做法。

例如我係學棍波,頭二個師傅都教二波短暫慢車時,可以踩低少少極力子減速,依樣係考試唔容許,當然,考官捉唔捉你就另計啦,但我唔想成日形住形住咁學車,咁會好影響我考車,所以最後我換左個比較正宗既教法既街師傅學車啦
Ching 考邊 學咗幾堂
上星期四考完路試 衰左丙部 考工業邨 應該係有一下溜後比考官踩左迫力fail左 不過都自問對架車唔熟手 黎緊補考應該報番駕院定係街到報好?考完果日問過駕院快期最快2月尾就有 但我唔想報番駕院係因為一黎駕院貴 補考要57xx 得7堂 而且駕院啲導師好似唔岩我咁 學極都唔進步 驚黎緊如果再報駕院派第二個導師比我都係咁 同埋最重要係想體驗下出面揸車嘅真實狀況 唔想考完拎到個牌都唔敢揸車

咁多位巴打 我呢個情況應該點算好 可唔可以比啲意見我
得返一個月時間,換師傅係咪一定要重新學過?
孝民街轉右忠孝街
考油塘
我自動波 學咗7堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞