召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
哦,我以為會知道啲駕院師傅教人嘅評分
下年先學
勸你唔好係駕院學,因為啲師傅真係唔得,同好難約時間
係等到下年先學車 剛完筆試
日日朝早都捕住運輸署個網
我hea住等左一星期就排到快期
echo仔
下星期一1525考澤安有冇咩要注意平時練開朝早
咁勁

我排左2個早上
放棄左
可以有咩問題
我都唔明佢條問題有咩問題
晏晝好揸d 利申澤安pass
印象中係有嘅
https://qf.hksm.com.hk/index.php
睇番條link 啦 入面有講
衰啲講句
你都係唔好去考好過

路試4車情況下, 兩旁有死車, 中間條路夠兩邊車行, 對面行車線有車入緊嚟, 但我又夠位前進,呢個情況我應該點做?
教院師傅話我可以慢駛, 如果對面車接近我架車就停低, 等對面車過咗我先再行, 咁樣做係咪真係啱㗎?
咁你應該打右燈 停低係死車後面 又唔可以太貼死車擰頭睇鏡 等佢過左先再去 (記住你係考試 你要安全駕駛應付考官嘅需求)(你pass 左 你係死車之間穿插都無人理
如果隔離線無死車嘅你先好慢慢行
之後每過一架死車都要睇一睇佢車頭有無人行出黎 之後打番左燈入返回原來行車線
圖中當然讓左對面線先
但如果你已經去到死車並排 就用你師傅教既
但最緊要 呢D時刻 無論停車前 開車前
望曬全部盲點先郁架車 仲要好大動作個隻
因為你一停係死車中間無望鏡 做少一次就88
紅日都有?
快期請搵https://t.me/Xxuutpe
近排冇野做早起身
快期請搵https://t.me/Xxuutpe
近排冇野做早起身
你咁做咪同三車情況一樣(中間空位只夠一架車過)?
呢個plan對要重考乙丙棍van抵唔抵
1. 最好情況緊係睇遠D 對面行車線有冇車黎緊 如果有就慢駛 等架車走左再轉右線
2. 唔好停太近死車 會太接近物體 要早少少轉右線
3. 如果真係入到去 遇到私家車 細型車輛可以慢慢駛 但遇到大型車輛 巴士 就一定要停低
有錯請指正
同我嘅理解差唔多, 但係師傅同我講對面架車行緊, 你就唔可以行, 要停定畀佢過咗先, 考試唔接受四車情況兩架車都喐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞