召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
嚟緊禮拜六可以去自己考嘅地方試揸 油塘
想問下其實係咪可以睇定油塘3條線大概係點行同有咩位要注意?
另想問睇祖哥youtube其實有無好大幫助?
教定29 分鬧鐘 起身就打 打得入就聽清楚唔好禁錯
around 33 分都未打得入就可以繼續訓教
唔止祖哥 可以睇埋其他人拍嘅YouTube片
睇多一次 就多一份路面經驗
我會睇YouTube嘅電單車片 就會知點解要成日要望鏡望盲點 因為啲電單車真係會一野攝上黎

https://youtu.be/w1lT-AAt-rE
多謝上面師兄既解答🙇🏻‍♂️
趁呢幾日有時間睇下油塘啲片熟習下啲路線點行同有咩位要留意先
記熟祖哥D口訣 對考果陣好有幫助
有咖
知道

我7:15要起身
通常唔願起
想問下駕院個期係咪會快過出面搵師傅?因為今年final year了,想係下年8月前考到另外見到運輸署路試港島期係6月29日,但九龍新界就要8月尾, 想問下有冇方法排港島,定係都係隨機抽?
我好鐘意摔軚 會間唔中摔下
之後考之前 去學下 又摔
最後又俾人屌
你第幾堂幾時考先
祖哥係學技巧多 (自己可以學車果時 試用番出黎)
之後上youtube 睇熟d 路 之後可以自己去一試試場 行下睇清楚條路等等
我鍾意豬仔拎鞭
你運輸署報學車果時 會選擇埋九龍/新界區 (e 個係同一區黎)同埋 香港區 正常報 香港島區係會快d 好似快一個月
而場地係入面地區係隨機抽 (每個車種都有特定考場 有專屬van 嘅考場 有私家車嘅 你報九龍新界區 佢會係入面抽比你)
而駕院 就係有指定嘅路線 元朗 鴨駕 沙田 等等 佢地有自己嘅試場 (我fd 係考元駕一take pass 佢講 就算駕院pass 左出黎都要搵人補鐘先識渣)
(同埋 出名貴 我自己 如果係一剔pass 就 7500以內有找 最衰我2剔搞到 9500內)
(駕院要一炮過比哂所有錢 同堂唔算多 (10堂左右)減左d 理論堂 之類係得番8堂到) (出面可以逐堂比260-280 1節45分鐘 通常都係2節起 無咩人只係接一節 )
要快嘅考 就考香港區
要用好用啦 聖誕過左就無
等下星期三/四去拎p 牌就去問fd 借車黎撚番轉先
你就好有朋友有車
有無P牌練車group
一陣考車S位泊車係咪要左燈完扭完要打返右燈望鏡回直最後入位?
唔洗 一直打左燈
宏業東係條熱門肥佬既路線,因為路窄多死車,一轉彎就要讓對頭車,好多特發事件。不過我反而驚水邊圍線,因為要快車過燈位
我都係一陣考,泊車試場練過兩次,同之前學過半堂。。。
自己做好有壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞