召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你已經有底,泊車ok 左,其實揸到9次都好夠,但依9次一定要認真練。點為之「認真」?就係師傅肯幫你認真練。依家你師傅佢真人係勁認真、只係whatapps hea 你咁就另計,否則以你論述既態度來講,我恐怕你會俾佢影響你學習,導致肥佬。我建議你換師傅。

師傅其實係會睇你咩料來教的,你揸得好佢唔會無啦啦哂一堂當新人咁叫你練撻車既,所以你可以放心。

其實好多好au師傅都唔介意你學過,最緊要係你係佢個度pass, 因為可以增加佢聲譽。所以唔使驚佢會迫你重頭來過dum 波鐘
au=好

自膠
駕院第三堂第一次出街太緊張
唔知係咪姿勢唔啱
落車行2步右腳就痛痛地
好廢
我淨係試過吊極力子吊到左腳抽筋
未試過右腳痛
第3堂先出街
我鴨駕之前第1堂就係出街兜緊
自己有無放遠個目光 要睇遠d
成日都比師傅屌 要慢慢印個break
你報左考咩車種先
出去報 大約搵師傅 租車費1500-1800
每節45分鐘 $260-280
出去學我個人覺得會好d 出面d 師傅有料 唔似駕院堂堂唔同師傅
棍波啊 如果個價好似巴打咁講嘅話 相同堂數兩邊價錢差唔多
係啊 我就覺得報出面可以揀一個有心敎又教得好嘅師傅
多死車 但條路咁闊所以難度唔算高 小心啲做擰頭打燈就ok
棍van ,咁你要搵人介紹 搵d 好師傅比你
d 師傅就係d 學生覺得好之後先 轉介 所以都唔會做壞自己招牌等等
同埋要考d 陌生嘅路,要熟習番
( 我fd 元駕一剔pass 但佢講果句 考完記得出去搵師傅補鐘)
我都想知
可能望右望左再望右時間唔啱
鴨駕邊有得你係場入面兜
而加擔心嘅係要上網抽快期 啲期成日都抽唔到
每天(平日)730前起身 728-29am 打電話啦
我果時搶乙部(最少人肥果part 都搶左5日先成功)
(我fd 考沙駕2次 2次都同一個考官 ) 而出面d 官就每日朝早 7點幾係培正中心到隨機抽籤 起碼唔會死係同一個官手上面
出試場果下的確難

我考嗰陣時 我前面個學神尾轆上咗雪糕筒 未出就唔合格

利申 都係跑馬地一take pass
https://t.me/will0922 交流下 好難用文字表達
丙部最難係出試場果下 有d 場就有閘 就衰接近物體
另一d 就出試場果下要偷開d
唔偷開就會尾碌上肩 偷開左又會有機會行多左扭少左 會越過隔離線 (e 個都係細剔 上面其他都係嚴重)
最重點 見最多人死係無擰頭望鏡(第一次考果時 明明擰到足 開車停車都有睇鏡睇路面 佢點都要比2個細剔講無擰頭果d 所以 點都要做足 有時佢盲左睇唔到都好 起碼比佢知你成日做 剔少d )
第一次考合併 丙pass 乙肥
P牌第一日揸,同另一個p牌fd諗住係屯門兜下,點知出左去屯公好在最後識由荃灣兜返下路返屯門
巴打渣咩車出去威威呀
屯公 靠左面有路落深井 之後係下路青公 番屯門啦 唔洗出咁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞