召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(55)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我當時一個月內上哂所有實習堂
個師傅都hea hea地 間唔中唔得閒搵其他師傅代課
不過好彩跟過其他師傅 唔係既話可能肥咗
個師傅上堂成日玩電話
建議跟下唔同師傅
今朝係元朗考車,行宏業東,考第4次終於pass,好撚開心
預備買車 諗住買架20k嘅車粗操
原來最煩係搵車位
如果有2個車位揀 同一屋院
有蓋2600 露天2000 點揀好
20k車就露天算啦
露天
我見佢一條龍考試,如果之前肥左可唔可以報
慢車轉落一波,如有需要就停.之後重新開車.
唔洗停嘅話,行緊5-10km/h已經夠時間望清楚左右或有冇車響路口出(要扭軚望左盲點先扭),慢車過(一路望實會郁嘅野,eg果條友)
拍銅鑼灣場 L位泊車成日聽師傅講見到三角形要回一次右
但又問過好多次咩三角形 睇住個鏡又唔明咩黎
有冇ching 解釋下
恭喜晒,我今朝學車石蔭,條路線都遇到兩個考緊
見到都緊張
因為我過幾日考
後退時候應該望住右鏡,見到雪糕筒就準備到3角(3角係停車格個角~)練多幾次就easy 啦
根本公式化
已經練左好多次
一直唔明三角係咩黎
學棍波
揸自動波車嘅第一件事係左腳踩空氣
bu佢有分2 part 嘅 一part 就 初次報考 13k 果到 之後有個5k果 part
5k 果到 應該就係 駕院肥佬之後重考果part
咁就應該可以報嘅
第二件事係開車後2秒放右腳,左手放波棍,然後發覺冇波轉

利申:9成時間揸棍
石蔭條路好似好長
利申 考培正 路試輕鬆pass 放鬆就ok
學完棍最後都係渣自動波多 左腳我會搵地方zip 埋佢 廢時隻腳無野做
過交通燈係咪最好二波過,有啲位我師傅話三波過,但係我成日驚佢轉紅燈會停唔切
係咪第一日返工先會知幾時路試
唔明就問cfu 啦 俾得錢就要問
或者你睇下祖哥,佢有段片係cwb泊L位
1月23號年29朝早考,年29會唔會好考啲?
有時揸朋友啲自動波車真係好唔慣
左手左腳冇晒嘢做
利申 揸棍私揸到有肌肉記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞